Ακόμη μια είδηση σχετικά με τα SUV που ετοιμάζει η Volkswagen. Η αρχή θα γίνει με το μικρό SUV που θα βασίζεται πάνω στο Polo και θα βγει στην αγορά το 2014. Θα κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα MQB, πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί και η επόμενη γενιά του Polo. Θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Audi Crosslane Coupe, του μελλοντικού Q2, και θα τεθεί απέναντι από τα Nissan Juke και MINI Countryman.

Στιλιστικά θα διαθέτει στοιχεία από το Cross Coupe concept που είδαμε στην έκθεση του Τόκιο και σύμφωνα με τον Ulrich Hackenberg, επκεφαλή ανάπτυξης της Volkswagen, το αυτοκίνητο θα πωλείται σε διάφορες αγορές του κόσμου, και θα διαθέτει μια βασική έκδοση που θα πωλείται σε αναδυόμενες αγορές αλλά και μια πιο premium που θα πωλείται στην Ευρώπη.

Θα φορά του νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που πρωτοφόρεσαν τα νέα A3 και Golf, θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με την VW να δηλώνει ότι οι δικίνητες εκδόσεις θα προτιμηθούν περισσότερο από το κοινό.

Επίσης η VW θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα την SUV έκδοση του up!, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 θα παρουσιαστεί στο Detroit και η SUV έκδοση του Αμερικάνικου Passat.

[Πηγή: Autocar]