Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα μουλάρι του νέου Nissan Qashqai το οποίο δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στην Ισπανία. Το αυτοκίνητο φορά το σασί του νέου αυτοκινήτου αλλά το σώμα της τωρινής γενιάς. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να κρίνουμε ότι το μεταξόνιο έχει αυξηθεί, όπως και το πλάτος του αυτοκινήτου, με τον πίσω άξονα να είναι τοποθετημένος λίγο πιο μπροστά.

Το νέο Qashqai θα βγει στην αγορά το 2014 και στιλιστικά θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Hi-Cross Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

Το νέο Qashqai θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με αυτές του τωρινού μοντέλου και στο εσωτερικό θα τοποθετηθούν καλύτερης ποιότητας υλικά ενώ θα διαθέτει νέο σχεδιασμό. Η Nissan έχει μια κλίμακα που μετρά τη συνολική ποιότητα των αυτοκινήτων της, με το νέο Qashqai να είναι το πρώτο μοντέλο που παίρνει βαθμό 6.

Μηχανικά θα είναι διαθέσιμο και με έναν νέο 1.200αρη turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 114 ίππων με 190 Nm ροπής με μέση κατανάλωση 5.6 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 μικρότερες από 120 γρ/χλμ. Επίσης θα υπάρχει και ένας 1.600αρη dCi κινητήρας πετρελαίου απόδοσης 130 ίππων με μέση κατανάλωση 4.7 λίτρα/100 χλμ και 105 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Η σχεδίαση, η ανάπτυξη και η κατασκευή του θα γίνει από την Nissan στην Αγγλία. Η Nissan θα επενδύσει 215 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του νέου Qashqai προσφέροντας συνολικά 6.000 νέες θέσεις εργασίας στους Άγγλους.

Η σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου θα γίνει από το Ευρωπαικό κέντρο σχεδιασμού της Nissan που βρίσκεται στο Paddington του Λονδίνου ενώ η ανάπτυξη του θα γίνει από το Ευρωπαικό τεχνικό κέντρο που βρίσκεται στο Cranfield της πόλης Bedfordshire. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sunderlan, στο ίδιο που κατασκευάζονται σήμερα τόσο η τωρινή γενιά του Qashqai όσο και τα Juke και Note.

[Πηγή: Gmotors]