Πέρυσι στην έκθεση του Los Angeles η Subaru παρουσίασε το Subaru BRZ STI Concept και έναν χρόνο μετά, μαθαίνουμε ότι τελική η έκδοση παραγωγής του δεν θα διαθέτει turbo, όπως είχε δηλώσει αρχικά ο Atoshi Atake, παγκόσμιος διευθυντής marketing της Subaru, γκρεμίζοντας έτσι όποιες φήμες είχανε δημιουργηθεί.

Το γιατί η Subaru δεν τοποθετεί turbo στον 2,0-λιτρο D-4S FA20 boxer κινητήρα είναι επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να χωρέσει το intercooler. Στο BRZ GT300 πως χωράει άραγε αναρωτιέμαι εγώ; Έτσι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας θα βελτιωθεί και θα αποδίδει 230 άλογα στις 7.500 σ.α.λ.

Το BRZ STI θα διαθέτει νέο bodykit αποτελούμενο από μπροστά spoiler, πλαϊνές ποδιές, νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη αλλά και μια μεγάλη ρυθμιζόμενη αεροτομή, ενώ θα φορά και 18″ ζάντες με τα χαρακτηριστικά STI. Διαθέτει μεγαλύτερες απολήξεις των εξατμίσεων και θα φορά χαμηλότερα και σκληρότερα ελατήρια με τα φρένα του να διαθέτουν 4-πιστονες δαγκάνες. Στο εσωτερικό θα διαθέτει bucket καθίσματα και περισσότερα carbon διακοσμητικά.

Θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2013 και αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία ενώ μερικούς μήνες μετά θα έρθει σε Ευρώπη και Αμερική. Στην Αγγλία αναμένεται να ξεκινά από τις £27.000 (€33.400).

Subaru BRZ STI Concept

[Πηγή: Autoexpress]