Έληξε η δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στο eBay, τη προηγούμενη εβδομάδα για το Nissan GT-R Premium Edition, το οποίο είναι ειδικά βαμμένο στο χρώμα του χρυσού, όπου όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν στο ίδρυμα Usain Bolt Foundation το οποίο δημιουργεί εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ευκαιρίες σε παιδιά στη Τζαμάικα.

Το συνολικό ποσό που μαζεύτηκε από το αυτοκίνητο αλλά και άλλα προσωπικά αντικείμενα του αθλητή με την υπογραφή όπως ένα ζευγάρι παπούτσια, τρία κράνη αλλά και ένα καπέλο ανέρχεται στα $193,191 (€150.000) και το ποσό θεωρείται επιτυχημένο.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί με βάση τις προδιαγραφές της χώρας του νικητή, ενώ αναμένεται να παραδοθεί στον τυχερό Αυστραλό πλειοδότη τον Μάρτιο του 2013.

[Πηγή: Nissan]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η διαδικτυακή δημοπρασία για τo «χρυσό» Nissan GT-R του Μπολτ, συγκέντρωσε πάνω από 193.000$ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Nissan Motor Co. Ltd, με τη διαδικτυακή δημοπρασία του «χρυσού» GT-R του Γιουσέιν Μπολτ, αλλά και άλλων αντικειμένων που φέρουν την υπογραφή του χρυσού Ολυμπιονίκη, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 193.191$, τα οποία και θα διατεθούν στο Ίδρυμα Γιουσέιν Μπολτ, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους στην Τζαμάικα, πατρίδα του Γιουσέιν Μπολτ.

Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών αυτής της δημοπρασίας, ο ανταγωνισμός για την απόκτηση του μοναδικού «χρυσού» GT-R του Μπολτ ήταν έντονος, με προσφορές που προέρχονταν από όλη την Υφήλιο και με την καλύτερη εξ αυτών, να διαμορφώνεται στα 187.100$.

Παράλληλα, περισσότεροι από 100 άνθρωποι διεκδίκησαν μέσω της δημοπρασίας, εννέα προσωπικά αντικείμενα του Γιουσέιν Μπολτ, όπως αγωνιστικά κράνη, ειδικές στολές και μπότες οδήγησης, των οποίων η δημοπράτηση απέφερε το ποσό 6.091$ .

Ο νέος, Αυστραλός ιδιοκτήτης του “χρυσού” Nissan GT-R του Μπολτ, δήλωσε σχετικά : «Η Nissan με το χρυσό GT-R, έφτιαξε ένα πραγματικά ιδιαίτερο αυτοκίνητο για να γιορτάσει τα απίστευτα επιτεύγματα του μεγάλου αθλητή, Γιουσέιν Μπολτ».

[/learn_more]