Video: Κατασκευάζοντας τη Ferrari FF [National Geographic]

Σχετικά άρθρα

ferrari ff

Σε ακόμη ένα επεισόδιο της σειράς Megafactories του National Geographic θα δούμε το πως η Ferrari κατασκευάζει την FF, το πρώτο της τετρακίνητο μοντέλο. To σύστημα τετρακίνησης ονομάζεται Ruote Motrici (4RM) με τη κίνηση να μεταφέρεται κατά 47% μπροστά και 53% πίσω. Η Ferrari FF κατασκευάζεται πάνω σε ένα νέο σασί που ανέπτυξε η Ferrari, το οποίο διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση με μαγνητικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Τα φρένα είναι κεραμικά της Brembo.

Κάτω από το μακρύ καπό κάθε μιας FF, βρίσκεται ο V12 κινητήρας 6,3 λίτρων απόδοσης 660 ίππων με 683 Νm ροπής. Μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας F1 το βάρους 1.790 κιλών supercar, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα προτού αγγίξει τα 335 χλμ/ώρα όπου ανέρχεται η τελική του ταχύτητα. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 15,4 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 360 γρ/χλμ CO2.

[Πηγή: YouTube | Thanks for the tip, Johnny]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...