Το επόμενο MINI Cooper θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα

Σχετικά άρθρα

MINI Cooper S 2013 Spy Photo

Η επόμενη γενιά του MINI Cooper θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, προτού αυτό κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης. Σύμφωνα με το Autonews, το επόμενο MINI θα παρουσιαστεί στη παγκόσμια συνάντηση αντιπροσώπων της MINI που θα διεξαχθεί στην Φινλανδία.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο και σχεδιαστικά το νέο Cooper θα διαθέτει εντελώς νέα εμφάνιση με απότομο κεκλιμένο παρμπρίζ και νέα γρίλια.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα μπροστοκίνητη πλατφόρμα UKL, με τις διαστάσεις του να είναι μεγαλύτερες από αυτές του τωρινού μοντέλο. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι αρκετά ευέλικτη και η MINI θα κατασκευάσει πάνω σε αυτή και την επόμενη γενιά του Clubman. Συνολικά 22 μπροστοκίνητα μοντέλα της BMW και της ΜΙΝΙ θα βγάλει στην αγορά το BMW Group, όλα κατασκευασμένα πάνω σε αυτή τη πλατφόρμα. Το πρώτο μοντέλο της BMW θα είναι η 1-Series GT, η έκδοση παραγωγής του BMW Concept Active Tourer.

Μηχανικά, η entry-level έκδοση θα είναι διαθέσιμη με έναν τρικύλιδρο 1.500αρη απόδοσης 114 ίππων στην diesel έκδοση του και 134 ίππων στην έκδοση βενζίνης. Θα ακολουθεί ο νέος τετρακύλινδρος 2.0-λίτρων που θα τοποθετηθεί και στη νέα BMW Σειράς 1 απόδοσης 187 ίππων ο οποίος θα τοποθετηθεί στις εκδόσεις Cooper S και JCW.

Επίσης θα είναι διαθέσιμο και σε πεντάπορτη έκδοση. Η Mini προχώρησε στην απόφαση αυτή, αφού αρκετοί πελάτες της ήθελαν ένα πιο πρακτικό μοντέλο ώστε να μπορούνε οι πίσω επιβάτες, κυρίως μικρά παιδιά, να μπαίνουν στο αυτοκίνητο με μεγαλύτερη ευκολία. Οι μηχανικοί της Mini για να χωρέσουν 4 πόρτες σε ένα αυτοκίνητο μικρότερο των 4 μέτρων, μεγάλωσαν λίγο το μεταξόνιο, ενώ μίκρυναν το μήκος των μπροστά θυρών.

[Πηγή: Autonewsmotoringfile]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Mini Aceman

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

H Mini ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή της νέας, πέμπτης γενιά του Cooper στο "σπίτι" της βρετανικής μάρκας, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Στην ειδική...

Το νέο Mini Countryman ήρθε Ελλάδα [Τιμές]

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Mini αποκάλυψε τη νέα -τρίτη- γενιά του Countryman, και πλέον το μεγαλύτερο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας έχει ξεκινήσει την εμπορική...