Spy Photos: H έκδοση παραγωγής του BMW i8

Σχετικά άρθρα

BMW i8 Spy Photos (3)

Οι δοκιμές της έκδοσης παραγωγής του BMW i8 συνεχίζονται και έχουν μεταφερθεί στα χιόνια της Σκανδιναβίας. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του έτους με το μουλάρι να διαθέτει το τυπικό για BMW χαρακτηριστικό Hoffmeister kink στο πίσω πλαϊνό παράθυρο αλλά και τα πλαϊνά μαρσπιέ που μοιάζουν πολύ με αυτά του πρωτότυπου. Σε σχέση με το πρωτότυπο νέα θέση έχουν οι χειρολαβές, ενώ διαθέτει νέους πιο sport εξωτερικούς καθρέφτες και πιο προεξέχουσα μάσκα.

Η BMW θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων των αυτοκινήτων του νέου i-brand από το 2013, αρχικά με το i3 ενώ το 2014 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του i8, το οποίο θα κοστίζει περισσότερο από 100.000 ευρώ.

Ο 3-κυλινδρος βενζινοκινητήρας της έκδοσης παραγωγής του BMW i8, θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της BMW στη πόλη  Hams Hall, κοντά στο Birmingham της Αγγλίας.

Το πρώτο plug-in υβριδικό supercar των Βαβαρών θα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστά άξονα απόδοσης 127 kW (172 ίππων) με 250 Nm ροπής και έναν turbo 1.500αρη τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στον πίσω άξονα απόδοσης 223 ίππων, με την συνολική απόδοση να ανέρχεται στα 395 άλογα με 550 Nm ροπής. Οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα νέο 4-τάχυτο κιβώτιο το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να μεγιστοποιούνται οι επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία 35 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα, θα καταναλώνει μόλις 3 λίτρα/100 χλμ, θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,9 δευτ. με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1.450 κιλά, 30 λιγότερα σε σχέση με το πρωτότυπο. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας με στόχο να κατασκευάζονται 10.000 μονάδες ετησίως.

[Πηγή: AMS]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...