Tο Opel Ampera ξανά στο Rallye Monte-Carlo

Σχετικά άρθρα

Opel-Ampera-rally

Opel συμμετείχε πέρυσι στο 13ο Rallye Monte-Carlo Des Énergies Nouvelles με πέντε Ampera, με το ένα να είναι νικητής, ενώ άλλα τρεις Ampera τερμάτισαν στη πρώτη δεκάδα. Φέτος, η Opel επιστρέφει στο ίδιο rally στη κατηγορία οχημάτων με εναλλακτικά συστήματα κίνησης, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο.

Το “14ο Rallye Monte-Carlo des ÉnergiesNouvelles” που διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου του Μονακό. ξεκινά στις 21 Μαρτίου στις πόλεις Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand και Lugano και ολοκληρώνεται μετά από τρεις ημέρες στο Μονακό. Λόγω του μεγαλύτερου αριθμού δοκιμών συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές, φέτος δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην απόδοση των οχημάτων. Στόχος στο ράλι είναι να καλυφθεί μία συγκεκριμένη απόσταση με σταθερή ταχύτητα και με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Ο Dr. Thomas Sedran, Μέλος Δ.Σ.  Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εταιρικών Στρατηγικών της Adam Opel AG ανέφερε:

Οι περσινές επιτυχίες επιβεβαίωσαν την υπεροχή του Ampera έναντι του ανταγωνισμού τόσο σε ακραίες συνθήκες όσο και στην καθημερινή χρήση. Θέλουμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας, αλλά και να ενισχύσουμε των πρωτοκαθεδρία μας στο χώρο των εναλλακτικών συστημάτων κίνησης.

Για να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, οι εκπομπές CO2 των οχημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 115 g /km. Η γενική κατάταξη αποτελεί συνάρτηση του βάρους του οχήματος, των εκπομπών CO2 και της αναλογίας κατανάλωσης σε σχέση με την απόδοση. Το “Rallye Monte-Carlo des ÉnergiesNouvelles” είναι ο παλιότερος και πιο διάσημος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού για οχήματα με εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Η Λέσχη Αυτοκινήτου του Μονακό διοργανώνει το ράλι από το 1995.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Αποστολή: “Υπεράσπιση Τίτλου” Tο Opel Ampera στο Rallye Monte-Carlo

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο αγωνίζεται και πάλι στην κατηγορία οχημάτων με εναλλακτικά συστήματα κίνησης

Η Opel συμμετέχει στο διεθνές Rallye Monte-Carlo για δεύτερη φορά με το Ampera EV. Μετά την περσινή νίκη και τρεις ακόμα τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα, οκτώ ομάδες Ampera αγωνίζονται φέτος για την υπεράσπιση του τίτλου στην κατηγορία οχημάτων με εναλλακτικά συστήματα κίνησης.

Το “Rallye Monte-Carlo des ÉnergiesNouvelles” που διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου του Μονακό πραγματοποιείται για 14η φορά. Ξεκινά στις 21 Μαρτίου στις πόλεις Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand και Lugano και ολοκληρώνεται μετά από τρεις ημέρες στο Μονακό. Λόγω του μεγαλύτερου αριθμού δοκιμών συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές, φέτος δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην απόδοση των οχημάτων. Στόχος στο ράλι είναι να καλυφθεί μία συγκεκριμένη απόσταση με σταθερή ταχύτητα και με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

«Οι περσινές επιτυχίες επιβεβαίωσαν την υπεροχή του Ampera έναντι του ανταγωνισμού τόσο σε ακραίες συνθήκες όσο και στην καθημερινή χρήση» σχολιάζει ο Dr. Thomas Sedran, Μέλος Δ.Σ.  Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εταιρικών Στρατηγικών της Adam Opel AG. «Θέλουμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας, αλλά και να ενισχύσουμε των πρωτοκαθεδρία μας στο χώρο των εναλλακτικών συστημάτων κίνησης».

Για να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, οι εκπομπές CO2 των οχημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 115 g /km. Η γενική κατάταξη αποτελεί συνάρτηση του βάρους του οχήματος, των εκπομπών CO2 και της αναλογίας κατανάλωσης σε σχέση με την απόδοση. Το “Rallye Monte-Carlo des ÉnergiesNouvelles” είναι ο παλιότερος και πιο διάσημος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού για οχήματα με εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Η Λέσχη Αυτοκινήτου του Μονακό διοργανώνει το ράλι από το 1995.

Η Opel είναι πρωτοπόρος στο χώρο της βιώσιμης μετακίνησης με καινοτομίες όπως η πολυβραβευμένη φιλοσοφία του Ampera. Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατάλληλο για καθημερινή χρήση από Ευρωπαίο κατασκευαστή και το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό sedan στην Ευρώπη. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh παρέχει ισχύ σε μία ηλεκτρική μονάδα κίνησης 111 kW/150 hp που προσφέρει υπό πλήρη φόρτιση αυτονομία μεταξύ 40 και 80 km με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και μηδενικούς ρύπους – ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, το οδηγικό στυλ και τη θερμοκρασία. Για κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων με ηλεκτροκίνηση ένας βενζινοκινητήρας αναλαμβάνει χρέη γεννήτριας. Ο ηλεκτροκινητήρας του Ampera παράγει άμεση ροπή 370 Nm για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε εννέα δευτερόλεπτα περίπου. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 161 km/h.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...