Το Volkswagen Taigun είναι σχεδόν έτοιμο για παραγωγή

Σχετικά άρθρα

volkswagen-taigun-concept-5_0

H έκδοση παραγωγής του Volkswagen Taigun Concept που είδαμε στην έκθεση του Σάο Πάολο το περασμένο Σεπτέμβρη, θα κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα, όπως δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της VW. Το αυτοκίνητο θα πωλείται και στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές καθώς “θα ήταν ανόητο να πωλείται μόνο στη Νότια Αμερική”, όπως χαρακτηρίστηκα είπε.

Το Taigun θα είναι το νέο entry-level SUV  της γερμανικής εταιρίας με το πρωτότυπο να ήταν 81 χλστ ψηλότερο και 83 χλστ πλατύτερο από το up!, με τις συνολικές διαστάσεις να είναι 3.859 mm μήκος, 1.728 mm πλάτος, 1.570 mm ύψος και 2.470 mm μεταξόνιο.

Κάτω από το καπό θα υπάρχουν τα ίδια κινητήρια σύνολα του μικρού αυτοκινήτου πόλης της VW αλλά και ο νέος τρικύλινδρος 1.000αρης TSI κινητήρας άμεσου ψεκασμού απόδοσης 110 ίππων με 175 Nm ροπής. Το πρωτότυπο ζύγιζε 985 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει 9,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 186 χλμ/ώρα.

Ακόμα, εκτός από τη νέα γενιά του Tiguan που θα παρουσιαστεί το 2014 αλλά και του Touareg για το 2015, η Volkswagen φαίνεται έτοιμη να παρουσιάσει άλλο ένα μικρό crossover που θα βασίζεται στη πλατφόρμα του Polo και θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan, όντας η πιο μικρή και φθηνή εναλλακτική λύση.

[Πηγή: autoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...