Η ιστορία του αυτοκινήτου μας έχει χαρίζει μερικά πάρα πολύ όμορφα αυτοκίνητα, αλλά δυστυχώς και μερικά πραγματικά πολύ άσχημα. Σήμερα θα δούμε ίσως τα 10 ασχημότερα αυτοκίνητα που ενδεχομένως δεν έχεις καν ακούσει. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα άσχημα αυτοκίνητα εκεί έξω, γι’αυτό όποιος γνωρίζει κάποιο άλλο, ας το αφήσει στα σχόλια.

1Sebring-Vanguard CitiCar

Το όνομά του Sebring-Vanguard CitiCar, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και βγήκε στην αγορά τη δεκαετία του 1970.

2FBS Engineering Census V6

Θα ήθελε να μοιάζει στην Alfa Romeo Spider V6, αλλά ότι και να λέμε, τον σχεδιασμό της Alfa δεν τον πλησιάζει καν.

3Volkswagen Colani Concept (1977)

Κατασκευάστηκε ώστε να μας δείχνει το αυτοκίνητο που θα αντικαταστούσε το VW Beetle, αλλά ευτυχώς που δεν πέρασε ποτέ στη παραγωγή. Ίσως πρόκειται για ότι ασχημότερο έχει βγάλει ποτέ η Volkswagen.

4Tang Hua Concept (2008)

Tang Hua Concept, ή αλλιώς ένα κινέζικο πρωτότυπο που θα ήθελε να είναι μια φούσκα με τέσσερις θέσεις.

5Troll

Όνομα και πράγμα. Αυτό το νορβηγικό 2+2 coupe σπορ αυτοκίνητο είχε σώμα κατασκευασμένο από πολυεστέρα. Φορούσε έναν 700 κ.εκ κινητήρα και μόλις 5 αυτοκίνητα βγήκαν στη παραγωγή. Και πολλά κατασκευάστηκαν.

6Aurora Safety Car (1957)

Σχεδιασμένο από έναν ιερέα, είχε μήκος 5 μέτρα και μπορούσε να μεταφέρει 4 άτομα. Μου θυμίζει μερικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε κινούμενα σχέδια της δεκαετία του ’80.

7Crosley Hotshot

Φορά έναν τετρακύλινδρο 750 κ.εκ κινητήρα πράγμα που του δίνει τελική ταχύτητα 118 χλμ/ώρα, ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 27 δευτερόλεπτα. Και άσχημο και αργό δηλαδή.

8Bricklin SV1

Μπορεί αυτό να σου φαίνεται κάπως όμορφο, αλλά πραγματικά ήταν πάρα πολύ βαρύ. Η κάθε πόρτα ζύγιζε περίπου 45 κιλά. Σκέψου, την ανοιγοκλείνεις μερικές φορές και κάνει προπόνηση στους ώμους σου.

9Daihatsu Hijet Dumbo Concept

Ή με απλά λόγια ένα τελεφερίκ, όχι με συρματόσχοινο αλλά με ρόδες.

10Norster 600R

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για εκείνους που θα ήθελαν να έχουν ένα αυτοκίνητο που να μοιάζει με βάτραχο.