Συνεχίζονται τα προβλήματα με την αεροσήραγγα για τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2013

Η πορεία τής Ferrari στο φετινό πρωτάθλημα είναι ανάλογη με την περσινή, και αυτό σίγουρα δεν αρέσει στους φίλους τής Scuderia, όπως φυσικά και στο Maranello. Η απόδοση της F138 έχει πάρει την κατιούσα εδώ και 3 Grand Prix, με τον Fernando Alonso να πέφτει στην 3η θέση τής βαθμολογίας, δίχως να μπορεί να παλέψει για το βάθρο σε Γερμανία και Ουγγαρία.

Ο Stefano Domenicali, Αγωνιστικός Διευθυντής στο Maranello, έχει δηλώσει ότι δε γνωρίζουν πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με το μονοθέσιό τους, αλλά το κακό γι’ αυτούς είναι ότι η αεροδυναμική σήραγγα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη δουλειά τους, διότι δεν μπορούν να πάρουν ακριβή στοιχεία, όπως λέει ο Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής και Αρχισχεδιαστής τής F138, Simome Resta.

Δυσκολευόμασταν πέρυσι, και συνεχίζουμε να δυσκολευόμαστε και τώρα. Δουλεύουμε σε μία εξωτερική αεροδυναμική σήραγγα, ενώ βελτιώνουμε τη δική μας, κάτι που θα γίνει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Συνεπώς, αυτό είναι πρόβλημα, αλλά δουλεύουμε για το λύσουμε.

Ο λόγος που δυσκολευόμαστε στους τελευταίους αγώνες είναι ότι τα εξαρτήματα που φέρνουμε δε δουλεύουν. Έχουμε φέρει εξαρτήματα που δε δούλευαν καλύτερα από άλλα. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά έχουμε πολλά νέα μέρη για το Spa, τη Monza και τη Σιγκαπούρη, έτσι συνεχίζουμε να δουλεύουμε αγώνα με τον αγώνα.

Η Ferrari νοικιάζει την αεροδυναμική σήραγγα της Toyota, στην Κολωνία, αλλά σίγουρα θα προτιμούσε να έχει μια δική της σήραγγα, για να μπορεί να δουλεύει καλύτερα, παίρνοντας πιο σαφή δεδομένα για να τα νέα εξαρτήματα.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα