Ο Βρετανός David Ward θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIA

Σχετικά άρθρα

fia-and-f1-flag

Το Δεκέμβριο του 2013, θα λάβουν χώρα οι εκλογές για την προεδρία της FIA. Ο Jean Todd, ο οποίος κατέχει τη συγκεκριμένη θέση από το 2009, δεν έχει κάνει φανερές τις προθέσεις του για το εάν θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία. Ο Γάλλος κρατά χαμηλό προφίλ, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Max Mosley, όμως έχει κριθεί αρνητικά για τους χειρισμούς του στο grand prix του Bahrain το 2012, ενώ εκκρεμούν και αρκετά σημαντικά θέματα τα οποία δεν έχει ακόμη διευθετήσει, όπως η υπογραφή της συμφωνίας ομόνοιας και η επιλογή αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών για το πρωτάθλημα του 2014.

Αυτή τη στιγμή, μόνος υποψήφιος είναι ο David Ward, ο οποίος δήλωσε για την επιλογή του:

Μετά από πολύ προσεκτική σκέψη, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα. Η προεκλογική περίοδος αρχίζει τον Σεπτέμβριο και θα είναι απαραίτητο για μένα να προσεγγίσω μέλη της FIA, για την εξασφάλιση χρίσματος.

Ο 56-χρόνος Ward, κατείχε θέση στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου, σαν σύμβουλος του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης John Smith. Μετά τον θάνατο του Smith το 1994, ο Ward έγινε γενικός διευθυντής της FIA στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Βρυξελλών, από το 1996 έως το 2001. Έπειτα, έγινε βασικός σύμβουλος του πρώην προέδρου της FIA, Max Mosley, πριν από τη δημιουργία του Ιδρύματος της FIA για το Αυτοκίνητο και την Κοινωνία το 2001, του οποίου διετέλεσε και γενικός διευθυντής. Επίσης, εργάστηκε για 18 χρόνια στον τομέα της οδικής ασφάλειας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του United Nations Decade of Action for Road Safety 2011-2020 (Δεκαετία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για την Οδική Ασφάλεια).

Ward-David-FIA-Foundation

Ο Βρετανός παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του ιδρύματος της FIA, θέλοντας να αφιερώσει τον χρόνο του στις απαιτητικές εκλογικές διαδικασίες:

Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύω ότι η σωστή πορεία δράσης είναι να παραιτηθώ. Οι εκλογικές διαδικασίες συνεπάγονται, αναπόφευκτα, εύρωστες και ζωηρές συζητήσεις και ενώ το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο και δεν υπάρχει καμία νομική απαίτηση για μένα ώστε να παραιτηθώ, πιστεύω πως κάτι τέτοιο, είναι προς το συμφέρον του ιδρύματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Todd θα διεκδικήσει τελικά την προεδρία, με τον προηγούμενο αντίπαλό του, Ari Vatanen, να μην δείχνει διάθεση για δεύτερη προσπάθεια.

[Πηγή: Formula 1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...