Η BMW εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην F1

Σχετικά άρθρα

p84

Η BMW εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη F1 ως προμηθευτής κινητήρων από το 2016 σύμφωνα με φημές που κυκλοφορούν στα paddocks.

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αποχωρήσει από την F1 το 2009, ενώ είχαν προηγηθεί 4 χρόνια παρουσίας της στο σπορ με την συνεργασία της Sauber. Εκτός από κατασκευαστής η BMW ήταν και προμηθευτής κινητήρων από το 2000 εως το 2005, παρέχοντας τους κινητήρες της στην ομάδα της Williams.

Όμως οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύουν από το 2014 σχετικά με τους κινητήρες των μονοθεσιών (1.6-λίτρων, υπερτροφοδοτούμενοι V6, με KERS), φέρεται να ακούγονται δελεαστικοί στα αυτιά των ιθυνόντων και ενδέχεται να τους προκαλέσει νέο ενδιαφέρον για να εμπλακούν ξανά στο σπορ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Honda έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα επιστρέψει στην F1 το 2015, ως προμηθευτής κινητήρων για την McLaren. Η Renault, η Mercedes, η Ferrari και η Cosworth προμηθεύουν μέχρι και σήμερα κινητήρες στην F1, με την τελευταία όμως να έχει αποχωρήσει από το φετινό πρωτάθλημα.

Για να δούμε εκτός από τη Honda, θα έχουμε άλλον έναν μεγάλο κατασκευαστή κινητήρων να επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...