nissan-micra-facelift-2013-11

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan ανακοίνωσε πως το ανανεωμένο Micra ξεκινά στη χώρα μας από τις 8.990€, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσφοράς της Nissan, καθώς και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, νέο καπό, νέα φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω, νέους προβολείς ομίχλης, νέες ζάντες και αρκετά χρωμιομένα διακοσμητικά. Στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε γυάλινη πανοραμική οροφή καθώς και βοηθός παρκαρίσματος.

1009921_604542682922610_1613895494_n

Στο εσωτερικό υπάρχει επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με νέους αεραγωγούς, air contidion και νέοι διακόπτες. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται μέσα από τα νέα διακοσμητικά και τους χρωματισμούς αλλά και από την οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή και έτσι κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.200αρη κινητήρα με 80 άλογα που συνδυάζεται είτε με ένα 5-τάχυτο μηχανικό είτε με ένα CVT κιβώτιο.

Το νέο Micra διατίθεται (σε συγκεκριμένες εκδόσεις) τόσο με το πραγματικά χρήσιμο έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (Parking Slot Measurement), όσο και με το “έξυπνο” κλειδί που προσφέρει άνετη πρόσβαση και εκκίνηση του αυτοκινήτου (keyless entry / engine start).

Το νέο MICRA διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Motiva, Acenta και Techna) με εξοπλισμό που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα :

MOTIVA ACENTA TECHNA
-A/C MOTIVA + ACENTA +
– 6 αερόσακκοι – Αυτόματος κλιματισμός – Nissan Connect
– ESP – Cruise control – Look Pack
– Ράδιο CD-4 ηχεία-AUX/USB – Ρυθμιστής τελικής ταχύτητας – Έξυπνο κλειδί
– Άνοιγμα θυρών με τηλεχειρισμό – Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής – Καθίσματα με suede ύφασμα
– Εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα – Δερμάτινο τιμόνι/λεβιές ταχυτήτων Επιλογές TECHNA
– Ζάντες ατσάλινες 14” – Ηλεκτρικοί καθρέπτες -Πανοραμική γυάλινη οροφή
– Αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα – Κάθισμα οδηγού ρυθμ. σε ύψος – Έξυπνο κλειδί
– Ζάντες ατσάλινες 15” – Μπουτόν εκκίνησης κινητήρα
– Πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο 60:40 και
Επιλογές ACENTA
-Nissan Connect
– Look Pack
  • Πακέτο “CONNECT” το οποίο περιλαμβάνει οθόνη αφής 5,8″, σύστημα πλοήγησης, USB, MP3 κ.α
  • Πακέτο “LOOK” το οποίο περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 15″, έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (2 αισθητήρες εμπρός & 4 πίσω), προβολείς ομίχλης, υπολογιστή ταξιδίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Nissan]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Με πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση και γεμάτο τεχνολογία, το νέο Nissan MICRA ήρθε για να σας συναρπάσει !

Συνδυάζοντας το ουσιαστικό στυλ με την ποιότητα και τις καινοτόμες τεχνολογίες, το νέο Nissan MICRA, με την άφιξή του στην Ελληνική αγορά, σηματοδοτεί την κυριαρχία του στα αυτοκίνητα πόλης.

Με μια παράδοση άνω των 30 ετών – και με περισσότερες από 6 εκατομμύρια πωλήσεις – το MICRA είναι ένα μοντέλο ορόσημο για τη Nissan. Με την άφιξη του νέου MICRA, η Nissan βάζει τα θεμέλια για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του, με μια σειρά αλλαγών και βελτιώσεων που του προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Το εύρος των αλλαγών στο νέο MICRA, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα συνηθισμένο facelift. Συγκεκριμένα, η εντελώς νέα εξωτερική εμφάνιση του νέου MICRA, συμπληρώνεται από μια εξίσου ουσιώδη ανανέωση του εσωτερικού του. Η παρουσία νέων τεχνολογιών, νέας κεντρικής κονσόλας, νέων εσωτερικών επενδύσεων, καθώς και οι θύρες audio USB και Aux-in, αποτελούν μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του.

Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, τώρα υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πληροφόρησης και επικοινωνίας με ένα νέο ραδιόφωνο και με μια μεγαλύτερη οθόνη αφής, που ενσωματώνει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης Nissan Connect. Στο εξωτερικό του νέου MICRA, οι προσθήκες περιλαμβάνουν δύο νέα, μοναδικής αισθητικής χρώματα, το Pacific Blue και το Sage Platinum, καθώς και μια σειρά από νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 16 και 15 ιντσών, αντίστοιχα.

Ακόμη, το νέο MICRA, δίνει τη δυνατότητα στους τυχερούς ιδιοκτήτες του να το διαμορφώσουν με το δικό τους, προσωπικό στυλ, επιλέγοντας εκείνα τα αξεσουάρ και τις λεπτομέρειες που τους ταιριάζουν απόλυτα.

Το νέο MICRA εκτός της πραγματικής απόλαυσης που προσφέρει στην οδήγηση, χάρη αφενός στον εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής του, αφετέρου στο εύκολο παρκάρισμα του, αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα μικρά αυτοκίνητα της αγοράς.

Το νέο MICRA, κινείται από τον 1.2 λίτρων, άκρως οικονομικό σε κατανάλωση, ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης της Nissan που αποδίδει 80PS, με τις εκπομπές των ρύπων του να είναι αρκετά χαμηλές, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για καθημερινή διέλευση στον Πράσινο Δακτύλιο. Εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ως επιλογή διατίθεται και σε CVT αυτόματο.

Το νέο MICRA διατίθεται (σε συγκεκριμένες εκδόσεις) τόσο με το πραγματικά χρήσιμο έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (Parking Slot Measurement), όσο και με το “έξυπνο” κλειδί που προσφέρει άνετη πρόσβαση και εκκίνηση του αυτοκινήτου (keyless entry / engine start).

Οι αλλαγές στο νέο MICRA με λεπτομέρεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την παγκόσμια εμβέλεια και τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, πολλές από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο νέο MICRA, αφορούν αποκλειστικά την Ευρωπαϊκή αγορά. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών καταδεικνύει ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις του Ευρωπαίου αγοραστή αυτοκινήτου που θέτει ψηλά τον πήχη σε τομείς όπως καινοτομία, επιδόσεις, χειρισμός, ποιότητα και τεχνολογία.

Εξωτερικό

Οι πιο εμφανείς αλλαγές στο νέο MICRA, συναντώνται στο εξωτερικό του. Ολόκληρο το “πρόσωπο” του νέου MICRA έχει αλλάξει με μια νέα μάσκα, όπου το γνωστό κυκλικό σήμα της Nissan, πλαισιώνεται από ένα μοτίβο χρωμίου, σχήματος V. Εκτός από την μάσκα, αλλαγές έχουν επέλθει και στο καπό, τα φτερά, τους προβολείς, όπως και στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα. Επιπλέον, οι εμπρόσθιοι φανοί ομίχλης (στις εκδόσεις που διατίθενται), έχουν λάβει ένα διακριτικό νέο σχήμα με χρωμιωμένο πλαίσιο. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών στο νέο MICRA, είναι μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση για το μοντέλο.

Παράλληλα, αλλαγές έχει υποστεί και το πίσω μέρος, με νέο προφυλακτήρα, νέα LED πίσω φώτα και ένα νέο κατώφλι στην πίσω πόρτα, για ακόμα πιο εύκολη φόρτωση στον χώρο των αποσκευών.

Η νέα εμφάνιση συμπληρώνεται από νέας σχεδίασης ζάντες αλουμίνιου 15-ιντσών, ενώ για πρώτη φόρα διατίθενται και ζάντες “βουρτσισμένου” αλουμινίου 16-ιντσών. Σε ότι αφορά το χρωματολόγιο του νέου MICRA, αυτό συμπληρώνεται από δύο νέα, εντυπωσιακά χρώματα: το μεταλλικό Pacific Blue με πέρλα, που δίνει κυρίως μια τυρκουάζ απόχρωση, και το μεταλλικό Sage Platinum. Αυτά έρχονται να ενταχθούν στα οκτώ, ήδη υπάρχοντα χρώματα, καλύπτοντας με τον πλέον καλύτερο τρόπο τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών.

Εσωτερικό

Μια σειρά από σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό του νέου MICRA, με την γραφική απεικόνιση των οργάνων να έχει βελτιωθεί κατά πολύ, προσφέροντας στον οδηγό μεγαλύτερη σαφήνεια. Παράλληλα, υπάρχει μια εντελώς νέα κεντρική κονσόλα με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και αναμορφωμένους αεραγωγούς, ενώ και ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αποκτήσει νέα εμφάνιση με διάκοσμο σε ασημί απόχρωση.

Τα υποβραχιόνια στις πόρτες έχουν ακόμα καλύτερη υφή, ενώ υπάρχουν και νέες επενδύσεις υφασμάτων στις πόρτες και το σαλόνι. Οι εκδόσεις Motiva και Acenta διαθέτουν ένα ανθεκτικό ύφασμα ταπετσαρίας, ενώ στην κορυφαία έκδοση Techna το σαλόνι έχει ύφασμα τύπου σουέτ, με διπλή ραφή.

Στην κονσόλα του νέου MICRA, τώρα διατίθενται έξοδοι Aux-in και USB για σύνδεση με περιφερειακές συσκευές ήχου, ενώ υπάρχει και πρίζα 12V, επιτρέποντας στους επιβάτες του να φορτίσουν κινητά τηλέφωνα ή MP3 συσκευές με μεγάλη ευκολία.

Όλες οι εκδόσεις, εξοπλίζονται με ηχοσύστημα, άψογα εντοιχιζόμενο στην κεντρική κονσόλα, με γυαλιστερό ή ματ μαύρο διάκοσμο, ανάλογα με την περίπτωση.

Από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του νέου MICRA, είναι το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και επικοινωνίας NissanConnect, το οποίο διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, καθώς και μια μεγαλύτερη οθόνη 5,8 ιντσών, με επιχρωμιωμένα χειριστήρια. Το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης, περιλαμβάνει επιλογή οικονομικής διαδρομής, η οποία υπολογίζει αυτόματα τη διαδρομή με γνώμονα την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Η λειτουργία αυτή συμπληρώνεται από έναν πίνακα οικολογικής βαθμολόγησης του οδηγού, που τον επιβραβεύει ανάλογα με το πόσο οικονομικά οδηγεί.

Εκτός των παραπάνω, η μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη αφής του νέου Nissan Connect, καθιστά πιο εύκολη την ανάγνωση των πληροφοριών όπως για παράδειγμα το εξώφυλλο ενός άλμπουμ, από την μουσική βιβλιοθήκη που έχει φορτώσει ο οδηγός ή οι επιβάτες.

Μια ακόμη καινοτομία στο νέο MICRA, είναι η ύπαρξη μιας προηγμένης υποβοήθησης στάθμευσης. Χάρη στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι του και σε έναν από τους καλύτερους κύκλους περιστροφής στην κατηγορία του –μόλις 4,65 μέτρα -, το vέο MICRA κυκλοφορεί με εξαιρετική άνεση στην πόλη, ειδικά όταν είναι εξοπλισμένο και με το έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (Parking Slot Measurement).

Το Parking Slot Measurement έχει την ικανότητα να μετρά με ακρίβεια την επάρκεια ενός χώρου προς στάθμευση, προειδοποιώντας τον οδηγό μέσω σχετικών ενδείξεων στο ταμπλό. Επιπλέον το σύστημα μπορεί ακόμη και να ρυθμιστεί για να ανταποκρίνεται στις ικανότητες του οδηγού, ανάλογα με την εμπειρία του.

Το νέο MICRA, κινείται από τον γνώριμο και αξιόπιστο κινητήρα των 1.2 λίτρων, που αποδίδει 80PS, ενώ οι εκπομπές ρύπων ξεκινούν μόλις από 115 g / km. Το νέο MICRA διατίθεται σε 5-θυρο αμάξωμα, με κίνηση στους εμπρός τροχούς, εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ως στάνταρ, ενώ ως επιλογή διατίθεται και σε CVT αυτόματο.

Το νέο MICRA διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Motiva, Acenta και Techna) με εξοπλισμό που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα :

MOTIVA ACENTA TECHNA
-A/C MOTIVA + ACENTA +
– 6 αερόσακκοι – Αυτόματος κλιματισμός – Nissan Connect
– ESP – Cruise control – Look Pack
– Ράδιο CD-4 ηχεία-AUX/USB – Ρυθμιστής τελικής ταχύτητας – Έξυπνο κλειδί
– Άνοιγμα θυρών με τηλεχειρισμό – Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής – Καθίσματα με suede ύφασμα
– Εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα – Δερμάτινο τιμόνι/λεβιές ταχυτήτων Επιλογές TECHNA
– Ζάντες ατσάλινες 14” – Ηλεκτρικοί καθρέπτες -Πανοραμική γυάλινη οροφή
– Αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα – Κάθισμα οδηγού ρυθμ. σε ύψος – Έξυπνο κλειδί
– Ζάντες ατσάλινες 15” – Μπουτόν εκκίνησης κινητήρα
– Πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο 60:40 και
Επιλογές ACENTA
-Nissan Connect
– Look Pack
  • Πακέτο “CONNECT” το οποίο περιλαμβάνει οθόνη αφής 5,8΄΄, σύστημα πλοήγησης, USB, MP3 κ.α
  • Πακέτο “LOOK” το οποίο περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 15΄΄, έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (2 αισθητήρες εμπρός & 4 πίσω), προβολείς ομίχλης, υπολογιστή ταξιδίου.

Διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης (από την έκδοση Acenta και άνω), οι κάτοχοι του νέου MICRA μπορούν να επιλέξουν από το χρώμα στα κεντρικά διακοσμητικά καπάκια των τροχών, μέχρι το χρώμα των καθρεπτών και των εξωτερικών λαβών των θυρών. Παράλληλα στο εσωτερικό του νέου MICRA, μπορούν να προσωποποιηθούν ο επιλογέας ταχυτήτων, οι αεραγωγοί και τα ταπέτα, προκειμένου οι κάτοχοι του να του προσδώσουν τη μοναδικότητα που του αρμόζει.

Η τιμή του νέου MICRA, ξεκινά από τις 8.990€, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσφοράς της Nissan, καθώς και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

[/learn_more]