Το Chevrolet Volt θα έπρεπε να είναι μικρό φορτηγό, υποστηρίζει ο πρώην CEO της

Σχετικά άρθρα

Bob Lutz bob-lutz-chevy-volt

Ο πρώην CEO της GM, Bob Lutz, μιλώντας στο Seattle Times αποκάλυψε πως επιθυμία του ήταν το Chevrolet Volt να έβγαινε στη παραγωγή ως ένα μικρό φορτηγό, παρά ως sedan.

Τότε που η GM πήρε την απόφαση να βγάλει στη παραγωγή το Volt, ο Lutz ήταν αντιπρόεδρος της GM, η οποία επιθυμούσε να βγάλει στην αγορά τον αντίπαλο του Prius. Ο ίδιος ήταν αντίθετος στην ιδέα αυτή, αφού στο μυαλό του ήθελε να βγάλει στην αγορά ένα υβριδικό μικρό φορτηγό το οποίο θα είχε χαμηλή μέση κατανάλωση και μικρές εκπομπές CO2. Κάτι τέτοιο ο Lutz θεωρούσε πως θα έφερνε σημαντικότερα κέρδη στη GM.

O Βob Lutz σήμερα έχει αποχωρήσει από τη GM και βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της VIA Motors, μιας εταιρίας που ειδικεύεται στη κατασκευή υβριδικών/ηλεκτρικών φορτηγών. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το X-Truck το οποίο βασίζεται πάνω στο Chevrolet Silverado και μηχανικά φορά τον V8 5,3-λίτρων κινητήρα της GM και έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 24 kWh. Έχει ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ.

Η έκδοση παραγωγής του θα περάσει στη παραγωγή στα μέσα του 2014 και θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν V6 4,3-λίτρων κινητήρα απόδοσης 402 ίππων.

[Πηγή: Seattle Times]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...