Η Lotus αλλάζει τον Valsecchi και τον Διευθύνων σύμβουλό της

Σχετικά άρθρα

Brazilian Grand Prix - Saturday

Αναδιοργανώνεται το διευθυντικό σχήμα στο Enstone, αφού όπως έγινε γνωστό, ο Διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Patrick Louis, αφήνει τη θέση του στον Matthew Carter.

Ο Louis κατείχε τη θέση του CΟO (Επικεφαλής Υπεύθυνος λειτουργίας) της Lotus από το 2010, όταν η Genii Capital εξαγόρασε την αγωνιστική ομάδα της Renault στη Formula 1, πριν αναβαθμιστεί ο ρόλος του 2012. Ο λόγος που τον οδήγησε στην εθελούσια παράδοση της θέσης του, διατηρώντας αυτή στο διοικητικό συμβούλιο, είναι η μετακίνησή του στο εμπορικό τμήμα της Genii Automotive. Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου Autosport, ο Matthew Carter είναι σύμμαχος του μετόχου Andrew Ruhan, ο οποίος ενεπλάκη με την Lotus στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο μέτωπο του τρίτου οδηγού της ομάδας, η παραμονή του Davide Valsecchi σε αυτό το ρόλο κρίνεται απίθανη, μετά από τα όσα είχε πει, για την προτίμηση του Kovalainen ως αντικαταστάτη του Kimi Raikkonen στο τέλος της περσινής σεζόν. Ο Ιταλός είχε δηλώσει:

Είμαι θυμωμένος. Ίσως να μου λείπει η εμπειρία, αλλά τι πιθανότητες έχεις να αποκτήσεις οποιαδήποτε (αν δεν τρέχεις);

Τη θέση του Valsecchi ενδέχεται να πάρει ο 23-χρονος Δανός Marco Sorensen, που επίσης μανατζάρεται από τον Eric Boullier. Ο Sorensen, στη μέχρι τώρα καριέρα του, έχει να επιδείξει μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Γερμανικής Formula 3 (2011), ενώ πέρσι τερμάτισε έβδομος στη Formula Renault 3.5, παίρνοντας 2 καρό σημαίες με την ομάδα της Lotus.

[Πηγή: Autosport, GMM | Photo Copyrights: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα