Έκθεση Detroit: Mercedes GLA 45 AMG Edition 1

Σχετικά άρθρα

Mercedes GLA 45 AMG (3)

Η Mercedes-Benz μαζί με την C-Class και την S600, στο Detroit παρουσίασε την AMG έκδοση της GLA. Η GLA 45 AMG έχει το παραδοσιακό για τα μοντέλα με το άγγιγμα του «βελτιωτή» επιθετικό design. Φουσκωμένα φτερά, πιο έντονοι προφυλακτήρες, μυώδη side skirts και ζάντες 20″ ελαφρού κράματος με ελαστικά διαστάσεων 235/40, είναι όλα στο μενού, ενώ το πακέτο συμπληρώνουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Η γρήγορη GLA όμως δεν είναι “all show and no go”. Την ισχύ, παρέχει ο γνώριμος από την A45 AMG και CLA 45 AMG τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος με τα 360 άλογα και τα 450 Nm ροπής που συμμορφώνεται φυσικά με το Euro6. Η δύναμη περνάει από το 7-τάχυτο AMG SPEEDSHIFT DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 4MATIC συστήματος τετρακίνησης.

Mercedes GLA 45 AMG (14)

Τα 100km/h από στάση έρχονται σε 4.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα (ως είθισται) περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250km/h. Για αυτούς που τους ενδιαφέρει η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, να ενημερώσουμε πως η GLA 45 AMG καταναλώνει κατά μέσο όρο 7.5 λίτρα ανά 100km και εκπέμπει 175 gr/km CO2.

Φυσικά, η AMG δεν έβαλε τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα που διαθέτει χωρίς να εξασφαλίσει πως η οδική συμπεριφορά είναι ανάλογη της εμφάνισης και της ισχύος. Έτσι, η ανάρτηση είναι σαφώς πιο sport στις ρυθμίσεις και οι αντιστρεπτικές παχύτερες της ενώ το σύστημα πέδησης είναι σαφώς αναβαθμισμένο με τρυπητούς/χαρακτούς δίσκους και στους τέσσερις τροχούς και καλύτερες δαγκάνες.

Mercedes GLA 45 AMG (24)

Οι επεμβάσεις στο εσωτερικό είναι αντίστοιχες με αυτές που έγιναν στο εξωτερικό. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με έναν συνδυασμό δέρματος και Dinamica microfiber με κόκκινες ραφές και ζώνες ασφαλείας για αντίθεση. Το τριάκτινο τιμόνι είναι επίσης επενδυμένο με δέρμα Nappa ενώ ο πίνακας οργάνων είναι φυσικά της AMG.

Όσοι πελάτες δεν είναι ικανοποιημένοι με την βασική GLA 45 AMG, μπορούν να επιλέξουν από πληθώρα extras τόσο για το εξωτερικό (αεροδυναμικό πακέτο , carbon fiber διακοσμητικά, κόκκινες δαγκάνες φρένων, πίσω αεροτομή κ.ά.) όσο και για το εσωτερικό (πιο sport bucket καθίσματα, carbon fiber διακοσμητικά, διαφορετικό τιμόνι κ.ά.), με πολλά από αυτά να βρίσκονται στην ειδική έκδοση Edition 1.

Το αυτοκίνητο που βρίσκεται στο περίπτερο της Mercedes-Benz είναι η έκδοση Edition 1, η οποία θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά τον πρώτο χρόνο πωλήσεων της. Είναι βαμμένη σε λευκό “Cirrus White” χρώμα με ματ γκρι διακοσμητικές λωρίδες κατά μήκος τους, έχοντας επίσης αρκετές κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες στο υπόλοιπο σώμα του.

Mercedes GLA 45 AMG (27)

Τα παράθυρα της έκδοσης είναι φιμέ και το αυτοκίνητο φορά νέο αεροδυναμικό bodykit αποτελούμενο από μπροστά splitters, αεροτομή και πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα στον μπροστά προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό φορά τα AMG Performance καθίσματα από Artico δέρμα και Dinamica μικροίνες σε μαύρο χρώμα με κόκκινες ραφές και λεπτομέρειες. Από τα ίδια υλικά είναι επενδυμένο και το πάνω μέρος του ταμπλό, ενώ οι αλλαγές ολοκληρώνονται με το Nappa δερμάτινο τιμόνι επενδυμένο και αυτό με Dinamica μικροίνες, τον επιλογέα Select με το λογότυπο AMG και το ειδικό σηματάκι “Edition 1″.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαρτίου με τις πρώτες παραδώσεις να γίνονται από τον Ιούλιο. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

The new GLA 45 AMG – an all-rounder with Driving Performance

The Mercedes-AMG performance brand also continues to push forward with its product offensive: The new GLA 45 AMG makes a dynamic statement in the rapidly growing compact SUV segment. The combination of powerfully distinctive design, exclusive equipment and superior power and performance is unique.

The world’s most powerful series-production four-cylinder engine produces 265 kW (360 hp) and develops torque of 450 Newton metres. Considering this astonishing potential, the new high-performance SUV is extremely modest when it comes to emissions and fuel consumption: With an average of 7.5 l/100 km (175 g/km CO2) and fulfilment of the EU 6 emissions standard, the GLA 45 AMG once again proves that, at Mercedes-AMG, high performance does not come at the expense of the environment.

The GLA 45 AMG is also in pole position in terms of performance: It accelerates in 4.8 seconds from zero to 100 km/h and achieves a top speed of 250 km/h (electronically limited). Paired with the series-production, performance-oriented AMG 4MATIC all-wheel drive and the AMG SPEEDSHIFT DCT 7-speed sports transmission, its impressive drive concept is both dynamic and efficient.

Tobias Moers, Chairman of the Board of Management of Mercedes-AMG GmbH: “Feedback on the Concept GLA 45 AMG during its world premiere at the Los Angeles Auto Show provided clear affirmation of our decision to bring this new AMG model to market. Right now, no other segment is growing as rapidly as that of the compact SUV. Our new high-performance SUV offers not only the world’s most powerful series-production four-cylinder, but also impressively low consumption and emissions figures. And, not least, the performance-oriented AMG 4MATIC all-wheel drive makes the GLA 45 AMG nothing less than a true AMG.”

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr