Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Lotus και Quantum απέτυχαν

Σχετικά άρθρα

Brazilian Grand Prix - Sunday

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, Gerard Lopez, οι προσπάθειες της Quantum Motorsport ώστε να αποκτήσει το 35% της Lotus, έχουν αποτύχει. Έτσι, μπαίνει και επίσημα τέλος σε ένα σημαντικό ζήτημα για το Enstone, με τα χρέη της ομάδας να έχουν φτάσει τα 114 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Ο Lopez παραμένει καθησυχαστικός γύρω από το θέμα, δηλώνοντας ότι και ο Eric Boullier πριν μερικούς μήνες, ότι δηλαδή, το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της ομάδας, περί τα £80 εκατομμύρια, οφείλεται στην Genii Capital, την εταιρεία στην οποία ανήκει η ομάδα.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού από την περασμένη σεζόν και πάλι καλύπτεται από εμάς . Τα χρήματα της Quantum δεν ήρθαν ποτέ και το θέμα έχει πλέον τελειώσει. Για το 2014 είμαστε πλήρης, με τον προϋπολογισμό να καλύπτεται και από το νέο μας χορηγό, την PDVSA. Δεν θα δημιουργηθεί κανένα νέο χρέος το 2014.

Οι συζητήσεις με την Quantum Motorsport είχαν φτάσει σε τόσο προχωρημένο σημείο, ώστε ο επικεφαλής της εταιρείας από τη Μέση Ανατολή, Mansoor Ijazz, να προτείνει το οδηγικό δίδυμο που προτιμά για τη νέα χρονιά. Το διαφαινόμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και η ανάγκη για χρήματα, οδήγησαν την Lotus στην επιλογή Maldonado/PDVSA, απορρίπτοντας την καλύτερη επιλογή, από αγωνιστικής πλευράς, τον Nico Hulkenberg.

_Q0C5258

Άλλο ένα θέμα που απασχόλησε τον τύπο, ήταν η ανάληψη της θέσης του CEO της Lotus από τον Matthew Carter, ο οποίος είναι σύμμαχος του μετόχου Andrew Ruhan, με τον οποίο ο Lopez διατηρεί φιλικές σχέσεις. Ο Lopez ρωτήθηκε για την όλη υπόθεση και το εάν πρόκειται για κάποιου είδους “επανάσταση” μέσα στην ομάδα, δηλώνοντας βέβαια, πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο Andy Ruhan είναι ένας καλός μου φίλος. Συνεργαζόμαστε και σε άλλα επίπεδα, σε περίπου έντεκα έργα. Από ακίνητα στη Νέα Υόρκη , στην παροχή καυσίμου στην Αφρική , έως τον τομέα της τεχνολογίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Επειδή ο Andy είναι εξαιρετικός στην οργάνωση, έχουμε αποφασίσει ότι θα εργάζεται δίπλα μου στην ομάδα της Formula 1. Το έργο του (προηγούμενου) CEO μας, Patrick Louis, ολοκληρώθηκε. Βοήθησε στο να αλλάξουν οι εσωτερικές διαδικασίες και να εκσυγχρονίσουμε την αεροδυναμική σήραγγα και τον προσομοιωτή. Όταν αναλάβαμε την ομάδα, υπήρχαν 17 διαφορετικά αφεντικά . Σήμερα υπάρχουν τέσσερα. Αυτή είναι και η αξία της δουλειάς του Patrick.

Τον χρειαζόμαστε τώρα στο τμήμα αυτοκινήτων μας, ως εποπτικό συμβούλιο. Ο Eric Lux (ιδρυτικό μέλος της Genii Capital) επικεντρώνεται στον τομέα των ακινήτων. Αυτό δημιούργησε ένα κενό, το οποίο γεμίζει από τον Matthew Carter. Όλες οι ιστορίες γύρω από τον Andy Ruhan και τις όποιες συνωμοσίες, είναι απόλυτη ανοησία.

Η Lotus είναι η μοναδική ομάδα αυτή τη στιγμή, που έχει ανακοινώσει πως δεν παρευρεθεί στο πρώτο χειμερινό τεστ της χρονιάς. Πολλοί, έχουν συνδυάσει την καθυστέρηση αυτή, με τα οικονομικά της ομάδας και πληροφορίες του Autosprint ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Το Ιταλικό μέσο, επικαλούμενο πηγές του, αναφέρει πως ο Chares Pic είναι διατεθειμένος να μεταφέρει τα χρήματα των χορηγών του από την Caterham στη Lotus, για να πάρει τη θέση του τρίτου οδηγού στο Enstone, εάν τρέξει σε 10 περιόδους ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής και δύο ημέρες δοκιμών. Εάν αυτό το σενάριο γίνει πραγματικότητα, τότε ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής για τον Kamui Kobayashi, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με την Caterham.

[Πηγή: Auto Motor und Sport,Autosprint | Photo Copyrights: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...