Οι Αμερικανοί είναι πλέον πολύ χοντροί για τις ζώνες ασφαλείας

Σχετικά άρθρα

obese fat

Όχι δεν είναι αστείο, αλλά αποτέλεσμα μιας αμερικανικής έρευνας, η οποία διαπίστωσε πως οι παχύσαρκοι άνθρωποι στις Η.Π.Α έχουν εντυπωσιακά υψηλότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους σε περίπτωση ατυχήματος, σε σχέση με οδηγούς με φυσιολογικό βάρος, επειδή οι πρώτοι συχνά δεν κουμπώνουν τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου τους.

Με βάση την ανάλυση των δεδομένων από περίπου 200.000 θανατηφόρα ατυχήματα επιβατικών οχημάτων μεταξύ 2003-2009 στις Η.Π.Α, τα φυσιολογικού βάρους άτομα είναι κατά 66% πιο πιθανό να φορούν ζώνη ασφαλείας, σε σχέση με τους παχύσαρκους.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να σχεδιάζουν τα αυτοκίνητα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευκολότερο για τους παχύσαρκους οδηγούς να φορούν τη ζώνη ασφαλείας, η οποία πρέπει να μεγαλώσει και σε μήκος. Προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε πως τα άτομα που θεωρούνται παθολογικά παχύσαρκα, είχαν 56% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε τροχαίο ατύχημα σε σχέση με άτομα φυσιολογικού βάρους.

Η παχυσαρκία συνήθως ορίζεται από το δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ). Τα άτομα με ΒΜΙ μεταξύ 18,5 και 25 θεωρούνται φυσιολογικού βάρους, μεταξύ 25 και 30 θεωρείται υπέρβαρα, μεταξύ 30 και 40 παχύσαρκα και πάνω από 40 είναι παθολογικά παχύσαρκα. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α (2009), ο ένας στους τρεις Αμερικάνους θεωρείται παχύσαρκος. Η ερευνητές διαπίστωσαν πως όσο πιο κοντά σε νοσογόνο παχυσαρκία βρισκόταν ένα άτομο, τόσο το λιγότερο πιθανό αυτός ή αυτή, ήταν να φορά ζώνη ασφαλείας.

[Πηγή: Ajemjournal, Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...