77761_253390

Το σκάνδαλο της ADAC έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και αυτό είναι εμφανές από το πώς αντιμετωπίζουν πλέον τα βραβεία του οργανισμού οι Γερμανοί κατασκευαστές.

Έπειτα από την αναμενόμενη έως έναν βαθμό, παραίτηση του προέδρου της ADAC, Peter Meyer, έρχεται η ανακοίνωση της Daimler, που μαζί με τις Volkswagen και BMW λένε πως θα επιστρέψουν τα βραβεία που πήραν από τον οργανισμό.

Τα βραβεία που προέρχονται από το κοινό, είναι πολύ σημαντικά για την Daimler αφού αντικατοπτρίζουν την κοινή γνώμη. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να διεξάγονται με το σωστό τρόπο οι ψηφοφορίες. Αυτό δεν συνέβη με τον “Κίτρινο Άγγελο”.

Δήλωσε η Daimler. Εν τω μεταξύ, η Γερμανική Κυβέρνηση πιέζει την ADAC για σοβαρή αναδιοργάνωση αφού σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Heiko Maas, “η τρέχουσα δομή οδήγησε σε αυτά τα λάθη. Αυτό πρέπει να αλλάξει”.

Πρόκειται αναμφίβολα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα 111 χρόνια λειτουργίας της ADAC και ένα από τα μεγαλύτερα που αφορούν ψηφοφορίες τέτοιου είδους στον κόσμο. Η σημασία της όλης υπόθεσης παίρνει πραγματικά άλλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς το πόσο επηρεάζει το κοινό η απονομή του πολυπόθητου “Κίτρινου Άγγελου”. 

[Πηγή: Reuters]