Έκθεση Γενεύης 2014: Το Italdesign Giugiaro Clipper concept είναι το Tesla Model X της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

taldesign Giugiaro Clipper concept 1

Μερικές ημέρες μετά το teaser, η Italdesign Giugiaro αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης το νέο concept της με την ονομασία Clipper.

Το Clipper concept είναι ένα sport και ευέλικτο MPV που βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του Volkswagen Group. Στα highlights του αυτοκινήτου, συγκαταλέγονται σίγουρα οι “butterfly” εμπρός πόρτες, οι “gullwing” πίσω πόρτες και η παντελής έλλειψη μεσαίας κολώνας που παρέχει εύκολη πρόσβαση στην δεύτερη και την τρίτη σειρά καθισμάτων.

taldesign Giugiaro Clipper concept 5

Όσον αφορά στο εσωτερικό, μία λέξη το περιγράφει άριστα: high-tech. Η καμπίνα των επιβατών είναι γεμάτη οθόνες, ο “πλευστός” πίνακας οργάνων μπροστά από τον οδηγό μπορεί να χωρίσει τις πληροφορίες που δείχνει σε δύο ξεχωριστές οθόνες ενώ υπάρχει και μία οθόνη αφής 11 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Από εκεί και πέρα, η ταπετσαρία είναι από alcantara ενώ υπάρχουν και 4 iPad Minis στα προσκέφαλα της πρώτης και δεύτερης σειράς καθισμάτων.

taldesign Giugiaro Clipper concept 15

Για την κίνηση του Clipper φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 149 ίππων έκαστος. Κατά συνέπεια, το φουτουριστικό MPV είναι τετρακίνητο με συνδυαστική ισχύ 299 ίππων. Η Italdesign δεν μας έδωσε τον χρόνο που χρειάζεται το βάρους 1.800 κιλών concept για το 0-100 αλλά η τελική του είναι 204km/h ενώ η αυτονομία του, αγγίζει τα 540 χιλιόμετρα.

[Πηγή: Italdesign Giugiaro]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...