14820884371917577794

Το ενδεχόμενο να επεκταθεί η γκάμα της Bentley σε 5 μοντέλα (Continental, Mulsanne, Flying Spur και το επερχόμενο SUV τα τωρινά) είναι πολύ πιθανό, όπως δήλωσε στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της φίρμας, Kevin Rose.

Δεν θα είναι άμεση όμως. Το νέο μοντέλο, που σύμφωνα με τον Rose θα τοποθετηθεί στο κάτω άκρο της γκάμας της εταιρίας χωρίς όμως να σπάσει το “φράγμα” των 100.000 λιρών, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί το 2019, μετά το λανσάρισμα του SUV της Bentley και της επόμενης γενιάς Continental GT και Flying Spur. Όταν προγραμματίζεις τόσο μακριά στο μέλλον όμως, ένας μικρός βαθμός αβεβαιότητας είναι σίγουρο πως θα παρεισφρήσει. “Είναι δύσκολο να είσαι βέβαιος για το τι θα απαιτεί η αγορά στο τόσο μακρινό μέλλον” δήλωσε εύστοχα ο Rose.

article-bentley-suv-confirmado-2016-95290-51ee63227bd93

Σε άλλα νέα σχετικά με την εταιρία, η Bentley έχει ήδη λάβει 2.000 προ-παραγγελίες για το επερχόμενο SUV της που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2016. Το πρωτότυπο έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση δοκιμών στη Ν. Αφρική και θα ξεκινήσει χειμερινές δοκιμές τον Απρίλιο, στη Β. Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό design έχουν πάρει το πράσινο φως από το συμβούλιο του Volkswagen Group και θα είναι αρκετά διαφορετικά από το EXP 9 F concept που είδαμε το 2012. Έναν χρόνο αργότερα από την αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση, η Bentley θα λανσάρει στην αγορά και την υβριδική, παρότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποιος θα είναι ο βενζινοκινητήρας και ποιος ο ηλεκτροκινητήρας. Ασάφεια επικρατεί και για το λανσάρισμα της diesel έκδοσης. Η έκδοση καθεαυτή θεωρείται βέβαιη και κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίζει 15.000 λίρες περισσότερο από τις συμβατικές αλλά η επιλογή του κινητήρα δεν έχει κλείσει ακόμα.

[Πηγή: Autocar (1), (2)]