Οι σύγχρονοι diesel μολύνουν 20% λιγότερο από αυτούς 10 χρόνια πριν

Σχετικά άρθρα

2013-porsche-cayenne-s-diesel-badge-photo-486549-s-1280x782

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, μου κάνει εντύπωση η ύπαρξη αυτής της μελέτης. Δεν λέω πως δεν την εμπιστεύομαι, απλά ότι καταλήγει στο προφανές.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Society of Motor Manufacturers and Traders του Η. Βασιλείου, οι diesel κινητήρες που πωλούνται τώρα στη Μ. Βρετανία, εκπέμπουν 21% λιγότερο ρυπογόνες ουσίες από τους diesels που πωλούνταν το 2003 ενώ παράλληλα η οικονομία καυσίμου έχει αυξηθεί 27% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος πετρελαιοκινητήρας στην Αγγλία εκπέμπει 128.3 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Αυτό, εκτός του ότι είναι 30% χαμηλότερο από το αντίστοιχο νούμερο του 2000, σημειώνει και την πρώτη φορά που ο μέσος όρος για τους κινητήρες αυτούς πέφτει κάτω από τα 130 gr/km.

Γιατί όμως αποτελεί νέο; Η τεχνολογία προχωρά. Είναι σαν να λέω ότι “τα κινητά τηλέφωνα σήμερα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες από ότι 20 χρόνια πριν”. Ή “η μέση χωρητικότητα ενός σκληρού δίσκου είναι μεγαλύτερη από ότι 10 χρόνια πριν”. Ok, η συγκεκριμένη μελέτη βάζει κάποια νούμερα στην ανίσωση αλλά δεν πρόκειται για νούμερα που προέρχονται από δοκιμές που έκανε η SMMT. Τέλος πάντων. Ορίστε λοιπόν, οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες ρυπαίνουν λιγότερο από τους αντίστοιχους προ δεκαετίας.

[Πηγή: SMMT]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...