Βάθρο στο Μπαχρέιν θέλει η Williams

Σχετικά άρθρα

Williams F1 Team

Η ανταγωνιστικότητα της Williams μειώθηκε ελαφρώς στη Μαλαισία, όμως η FW36 μπορεί ν’ αποδειχτεί ταχύτερη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μιας και η χάραξη της πίστας στο Σακχίρ τού Μπαχρέιν περιέχει μεγάλες ευθείες, κάτι που αρέσει στις Mercedes, McLaren, Williams και Force India, διότι έχουν στην πλάτη τους το power unit από τη Mercedes-Benz, που είναι το δυνατότερο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Rod Nelson, επί κεφαλής μηχανικός δοκιμών και υποστήριξης, η βρετανική ομάδα στοχεύει να έχει παρουσία στο βάθρο, κάτι που έχει να συμβεί από το 2012, όταν ο Pastor Maldonado νίκησε στο Ισπανικό Grand Prix.

Μπορούμε ν’ ανέβουμε στο βάθρο· αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαι αισιόδοξος για το Μπαχρέιν, διότι εκεί έχουμε τρέξει πολύ και θα είναι μια καλή ιδέα για την ιεραρχία. Για παράδειγμα, η Red Bull θα είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι στις δοκιμές. Στη Μαλαισία, η McLaren και η Ferrari έδειξαν πιο δυνατές σε σχέση με τις δοκιμές. Εμείς, αν είχαμε στεγνές κατατακτήριες, θα ήμασταν τρίτοι ή τέταρτοι.

Οι Felipe Massa και Valtteri Bottas βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις τού πίνακα με τις τελικές ταχύτητες, κάτι που οφείλεται στον Mercedes-Benz PU106A Hybrid, αλλά και στις ρυθμίσεις που επιλέγουν οι Βρετανοί στα μονοθέσιά τους. Εξαιρετική δουλειά γίνεται και με την κατανάλωση καυσίμου, και την Κυριακή είδαμε ότι η FW36 ήταν το πιο “οικονομικό” μονοθέσιο. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο, όπως εξηγεί ο Nelson:

Δεν είναι έλλειψη κάθετης δύναμης, αλλά έλλειψη αεροδυναμικής αντίστασης. Πρέπει να δεις πού πρέπει τι θέλεις να κάνεις με το μονοθέσιό σου: αν θέλεις να είσαι γρήγορος στις κατατακτήριες ή στον αγώνα. Πρέπει να κοιτάξεις όλες τις πίστες και το επίπεδο της αεροδυναμικής αντίστασης που θέλουμε να έχουμε.

Μέρος αυτής τής εξίσωσης είναι και το ποσό καυσίμου που θέλεις να έχεις. Αν βγάλεις την πίσω πτέρυγα, θα χρησιμοποιήσεις τα 3/4 τού καυσίμου, αλλά όλα είναι γύρω από την εύρεση ισορροπίας και βρίσκουμε αυτή την ισορροπία λίγο διαφορετικά από τους άλλους. Κάποιες φορές καλύτερα, κάποιες άλλες όχι.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...