Perez: Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο βάθρο για μένα

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Race Day - Sakhir, Bahrain

Ο Sergio Perez σίγουρα συγκαταλέγεται στις θετικές εκπλήξεις του χθεσινού αγώνα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πέρασε τον -θεωρούμενο- κορυφαίο teammate του, Nico Hulkenberg, ούτε το ότι πήρε το τέταρτο βάθρο της καριέρας του, 19 μήνες μετά το τελευταίο στον αγώνα στη Monza το 2012. Κυρίως εντυπωσίασε με την ψυχραιμία του στις μάχες και την εκπληκτική οδήγησή του με τη μέση γόμα, όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε τις διαφορές και έφερε ταχύτερους συνδυασμούς πίσω του.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν με τη Force India, με προβλήματα σε Αυστραλία και Μαλαισία, αλλά έχοντας κατά νου την τραγική περσινή χρονιά στη McLaren, ο Checo χαρακτήρισε αυτό το αποτέλεσμα ιδιαίτερο για τον ίδιο.

Σημαίνει πολλά. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βάθρο για εμένα. Πέρασα πραγματικά δύσκολες στιγμές στη McLaren, όπου ήμουν αρκετά μακριά (από αυτές τις θέσεις)… Δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ για μια θέση στο πόντιουμ, ολόκληρο το χρόνο.

Όταν πήγα στη McLaren, πήγα σε μια πολύ γρήγορη ομάδα, την ταχύτερη ομάδα από όλες τις επιλογές που είχα. Έτσι, όταν έφτασε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Όταν όμως πήγα εκεί, ανακάλυψα ότι βρίσκονταν σε πραγματικά δύσκολη στιγμή.

Απογοητεύτηκα πάρα πολύ, γιατί έρχεσαι σαν νέος οδηγός ελπίζοντας να παλέψεις για τον τίτλο και να κερδίσεις αγώνες και όταν συμμετέχεις σε μια μεγάλη ομάδα είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι και τελικά δεν ήταν έτσι. Οπότε, το να είμαι σε θέση να το κάνω ξανά, είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα. Ένα καταπληκτικό βάθρο.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Race Day - Sakhir, Bahrain

Όσο για τον αγώνα του, ο Perez σαν οδηγός δεν ευχαριστήθηκε τόσο πολύ τις μάχες, αφού αυτές φθείρουν τα ελαστικά και ο ίδιος βρισκόταν σε στρατηγική δυο pit-stop, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να τα διαφυλάξει ακόμη περισσότερο. Πάντως, αυτά τα συναισθήματα άλλαξαν όταν πέρασε για τελευταία φορά την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού και το βάθρο ήταν γεγονός.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για μένα. Μέχρι εκείνο το σημείο ήμουν άνετος, αλλά από τη στιγμή που βγήκε και μετά, ήταν πολύ δύσκολο να κάνω τη μέση γόμα να λειτουργήσει σωστά.

Ο Lewis έλεγε πως ήταν μια πραγματικά απολαυστική κούρσα, σαν τις μέρες στα καρτ όταν παλεύεις συνέχεια. Αλλά όταν γλιστράς συνεχώς, έχεις μεγαλύτερο degradation, οπότε δεν ήταν τόσο ευχάριστη (εμπειρία) προς το τέλος του αγώνα. Αλλά και πάλι, μόλις πέρασα τη γραμμή του τερματισμού ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα.

Σε συνδυασμό με την πέμπτη θέση του Hulkenberg, η Force India κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Vijay Mallya περίμενε η φετινή χρονιά να φέρει ακόμα πιο μπροστά την ομάδα και όπως είναι λογικό, ήταν κατενθουσιασμένος μετά το τέλος του αγώνα.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Race Day - Sakhir, Bahrain

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Η δουλειά μου πάντα στόχευε στο να κάνω την ομάδα να ανεβαίνει επίπεδο σταθερά. Πάντα πίστευα ότι το 2014, με όλους τους νέους κανονισμούς, θα μας έδινε μια καλή ευκαιρία. Και μέχρι στιγμής έχουμε μια πολύ καλή σεζόν! Πέρυσι ήμασταν πολύ άτυχοι εδώ, αλλά σήμερα η γρουσουζιά έσπασε και δεν θα με πείραζε αν αυτή είναι η αρχή της μια ωραία σειράς από βάθρα.

Ο Ινδός “τρέχει” την ομάδα του με περιορισμένο budget και όταν ρωτήθηκε για την εξέλιξή της από τις τελευταίες θέσεις του grid, στο να αγωνίζεται για το βάθρο με λιγότερους πόρους από τον ανταγωνισμό, τόνισε πως φυσικά και κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Εξάλλου ο Mallya είναι υπέρ της ενεργοποίησης του budget cap, το οποίο θα καταστήσει βιώσιμες και περισσότερο ανταγωνιστικές τις μικρές ομάδες. Τέλος, δεν παρέλειψε να καρφώσει και τη Ferrari, της οποίας τα μονοθέσια πέρασαν 4 φορές οι οδηγοί της Force India.

Είναι απολύτως εφικτό! Τα αποτελέσματά μας μιλάνε από μόνα τους. Με τους πόρους που έχουμε και τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που έχουμε σε σχέση με τους άλλους – η αεροδυναμική μας σήραγγα εξακολουθεί να είναι αυτή που χτίστηκε από τον Eddie Jordan – είμαστε ακόμα ανταγωνιστικοί. Ήμασταν στο top10 στην Αυστραλία, top10 στη Μαλαισία και στο βάθρο εδώ στο Μπαχρέιν. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Η Ferrari είναι σύμβολο και όταν λέτε Ferrari οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται: εδώ είναι μια ομάδα με παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι, όταν κοίταζα στην οθόνη από τον τοίχο των pit και είδα ότι περάσαμε τις Ferrari τέσσερις φορές, ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα! (Γέλια)

[Πηγή: Formula 1 (1),(2)| Photo Copyrights: Sahara Force India]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα