Το πρώτο Hongqi L5 πωλήθηκε έναντι 600.000€

Σχετικά άρθρα

hongqi-l5-001-1

Αυτό που βλέπεις, είναι το Hongqi L5, αυτό που κάποια στιγμή μέσα στο 2013, είχαμε γνωρίσει ως Hongqi L9. Όπως και να λέγεται, αποτελεί την απάντηση της σύγχρονης Κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας στα ξενόφερτα αυτοκίνητα πολυτελείας που αγοράζουν εκατομμύρια Κινέζοι, μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι.

Στην φετινή έκθεση του Πεκίνου, παρουσιάστηκε η έκδοση παραγωγής του Hongqi L5 και σύμφωνα με πληροφορίες, Κινέζος επιχειρηματίας αγόρασε το πρώτο L5 που κύλισε τις ρόδες του από την γραμμή παραγωγής, έναντι “τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων Yuan”. Με την σημερινή ισοτιμία δηλαδή, 600.000€.

Το Hongqi L5 έχει περίπου το ίδιο μήκος με μία Rolls-Royce Phantom και ζυγίζει πάνω από 3 τόνους. Κινείται από έναν αλουμινένιο V12 που αποδίδει 400 άλογα και 548 Nm ροπής, εξοπλίζεται με υδροπνευματική ανάρτηση και “ευφυές” σύστημα τετρακίνησης. Για την ιστορία, “Hongqi”, σημαίνει “κόκκινη σημαία” και το L5, κατασκευάζεται από το Κινέζικο FAW Group.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...