Φήμες: Ο Kovalainen επιστρέφει στη F1 ως δοκιμαστής της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Brazilian Grand Prix - Sunday

Αυτό αναφέρει η Φινλανδική εφημερίδα Ilta-Sanomat. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Heikki Kovalainen, που είχε εδώ και καιρό επαφές με την ομάδα της Mercedes, έχει πλέον συμφωνήσει για τη θέση του δοκιμαστή. Με τους όρους του συμβολαίου να έχουν συμφωνηθεί, το μόνο που απομένει είναι να μπουν και οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση.

Ο 32χρονος Kovalainen ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 2007 με την ομάδα της Renault, μεταπηδώντας στη McLaren ένα χρόνο μετά, παίρνοντας εκεί και τη μοναδική νίκη της καριέρας του. Τα επόμενα τρία χρόνια βρέθηκε στο κόκπιτ της Caterham, όμως το 2013 υποβιβάστηκε στο ρόλο του δοκιμαστή, εξαιτίας των χορηγιών που έφεραν οι Pic και Van der Garde.

Στους τελευταίους δυο αγώνες του 2013 αντικατέστησε το συμπατριώτη του Raikkonen, επιστρέφοντας στην ομάδα της Renault (πλέον Lotus), όμως οι μέτριες εμφανίσεις του δεν του εξασφάλισαν θέση και για την επόμενη χρονιά, μένοντας εν τέλη εκτός Formula 1.

[Photo Copyrights: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

ΠηγήIlta-Sanomat

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...