Grosjean: Ένας από τους δυσκολότερους αγώνες που έχω τρέξει!

Σχετικά άρθρα

_FER7575

Σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα έκανε η ομάδα της Lotus, με την όγδοη θέση που κατέλαβε ο Romain Grosjean στον Κυριακάτικο αγώνα της Ισπανίας. Μπορεί ο Γάλλος να εκίνησε ψηλότερα απ’ ότι τερμάτισε, όμως προβλήματα με το power unit της Renault, περιόρισαν το ρυθμό της Ε22 μετά τους πρώτους 20 γύρους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη με τις δυο Ferrari, αλλά να καταφέρει τελικά να κρατηθεί μπροστά από τις Force India που έκλειναν τη διαφορά, σε ένα αγώνα που ο Romain χαρακτήρισε από τους δυσκολότερους της καριέρας του και δεν παρέλειψε να τον αφιερώσει στη μητέρα του!

Ήταν δύσκολο για εμάς, έως τώρα, να πάρουμε βαθμούς και αυτός ήταν σίγουρα ένας από τους δυσκολότερους αγώνες που έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό. Έκανα ό,τι μπορούσα για να παρακάμψω τα ζητήματα με τη μονάδα ισχύος, η οποία πραγματικά έκανε δύσκολα τα πράγματα, ειδικά όταν μάχεσαι με άλλα αυτοκίνητα.

Είναι καλό αποτέλεσμα για όλη την ομάδα στην πίστα, αλλά και στο Enstone, για να πάρουν επιτέλους μια ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά τους. Υπάρχουν ακόμα πολλοί τομείς τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε και σίγουρα το αυτοκίνητο δεν ήταν τόσο γρήγορο σήμερα (σ.σ. Κυριακή) όπως ήταν χθες, με τις διαφορετικές συνθήκες της πίστας να αποτελούν το άλλο θέμα.

Είναι η ημέρα της Μητέρας σήμερα, οπότε αφιερώνω αυτό το αποτέλεσμα στη μαμά μου!

Στον αντίποδα, η άλλη Lotus με τον Pastor Maldonado στο τιμόνι, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από τη δέκατη πέμπτη θέση. Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα εκίνησε τελευταίος τον αγώνα, εξαιτίας του λάθους που έκανε στο Q1 το Σάββατο, ενώ στον πρώτο γύρο του αγώνα φρόντισε να υπενθυμίσει σε όσους πρόλαβαν να ξεχάσουν, πως δεν μαθαίνει από τα λάθη του, έχοντας επαφή με την Caterham του Marcus Ericsson.

_FER1586

Παρά τα προβλήματα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας, Federico Gastaldi, έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, βλέποντας σαν μεγάλη ευκαιρία το επερχόμενο τεστ.

Σίγουρα ήταν μακρύς ο δρόμος για να φτάσουμε στους βαθμούς. Πάντως, δεν μας άφησαν όλα γλυκιά γεύση, καθώς περιμέναμε να τερματίσουμε πιο ψηλά στο grid.

Είχαμε πάλι κάποια προβλήματα με τη μονάδα ισχύος και γι ‘αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τη Renault Sport F1, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να αγωνιζόμαστε για όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Έχουμε δύο ημέρες δοκιμών που έρχονται και ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις στην απόδοση και την αξιοπιστία.

[Photo Copyrights: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα