Wolff: 380 km/h θα πιάνουμε στη Monza

Σχετικά άρθρα

Toto Wolff

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, που γίνεται πριν από κάθε αγώνα, ο Toto Wolff ρωτήθηκε για την μικρή διαφορά ανάμεσα στα μονοθέσια της Formula 1 και αυτά του πρωταθλήματος GP2. Ο καλύτερος χρόνος των κατατακτήριων στα GP2, ήταν ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερος, από τον χειρότερο χρόνο της Formula 1. Αυτό σημαίνει πως ένα μονοθέσιο από τα GP2 θα μπορούσε να ξεκινήσει κανονικά στον αγώνα Formula 1, όντας γρηγορότερο από τις αργές ομάδες της F1.

Σύμφωνα με τον Toto Wolff, τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια, αν και αληθεύει πως η Formula 1 έχει γίνει πιο αργή.

Αν κοιτάξει κανείς τους χρόνους, θα έχει μια εντελώς λάθος ιδέα. Αν μειώσεις την αεροδυναμική κατά 25%, βγάλεις τις εξατμίσεις με φαινόμενο coanda και αλλάξεις τα ελαστικά, δεν γίνεται να περιμένεις τα μονοθέσια να γίνουν γρηγορότερα.

Στην ευθεία της Βαρκελώνης το γρηγορότερο μονοθέσιο πήγαινε με 347 km/h σε αντίθεση με τα περσινά 318 km/h. Στην Monza δεν ξέρω τι θα δούμε ίσως και 380 km/h. Έχουμε χάσει κάθετη δύναμη, αυτός είναι ο λόγος που τα μονοθέσια είναι πιο αργά.

Το μοναδικό που είχε να προσθέσει ο Christian Horner στην απάντηση του Wolff ήταν:

Δεν νομίζω να δούμε 380 km/h από το δικό μας μονοθέσιο πάντως.

 

ΠηγήFormula1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...