Video: Petrolicious και ίσως η πιο παρεξηγημένη Porsche

Σχετικά άρθρα

183829

Οι fans της Porsche λατρεύουν την 356, αλλά δεν τρέφουν την ίδια αγάπη για άλλα μοντέλα της, όπως οι 924, 928, 944 και αυτή η 914 που μας παρουσιάζει σήμερα το Petrolicious.

Συνεργασία της Porsche με την Volkswagen, η Porsche 914 δεν γνώρισε καλές κριτικές από την αρχή της πορείας της. Οι fans της Porsche την χαρακτήριζαν ως όχι μια πραγματική Porsche, μιας και φορούσε φθηνά ανταλλακτικά της Volkswagen, είχε κακή ποιότητα κατασκευής, και ομολογουμένως, ο 1.700αρης τετρακύλινδρος κινητήρας του Type 4 απόδοσης 80 ίππων, ήταν αργός για ένα μοντέλο με το σήμα της Porsche στο καπό.

Η Porsche στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την κακή κριτική, τοποθέτησε σε αυτή τον 2,0-λιτρο boxer εξακύλινδρο κινητήρα της 911T, και έτσι δημιουργήθηκε η 914-6, αυτή που θα δεις στο video. Το αυτοκίνητο ανήκει στον Jack Griffin ο οποίος το αγόρασε το 1976 και αναβάθμισε τον κινητήρα με έναν 2,5-λιτρο boxer εξακύλινδρο απόδοσης 200 ίππων.

Σίγουρα δεν είναι το ομορφότερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η Porsche, αλλά για ένα αυτοκίνητο με βάρος μόλις 950 κιλών, τα 250 άλογα που παράγει ένας εξακύλινδρος boxer κινητήρας τοποθετημένος στο κέντρο, στα μάτια μου δείχνει ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό αυτοκίνητο.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...