Η Hyundai αντιμέτωπη με καταβολή αποζημίωσης 248 εκ. δολαρίων για ένα θανατηφόρο ατύχημα

Σχετικά άρθρα

2005–2007_Hyundai_Tiburon_(GK)_V6_coupe

Ένορκοι της Lake County στη Montana των Η.Π.Α., έπειτα από δίκη που κράτησε δύο εβδομάδες, ανακοίνωσαν την Τρίτη που μας πέρασε πως η Hyundai, είναι υποχρεωμένη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 248 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια του Tanner Olson.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Στις 2 Ιουλίου 2011, συνέβη ένα θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο έχασαν την ζωή τους ο 14-χρονος Tanner Olson και ο 19-χρονος ξάδερφος του, Trevor, που οδηγούσε το Hyundai Tiburon του 2005. Η οικογένεια του Tanner, αποφάσισε να μηνύσει την Hyundai, κατηγορώντας την εταιρία για το ότι το Tiburon στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, είχε έναν ελαττωματικό σύνδεσμο στην κολώνα του τιμονιού, που έσπασε και οδήγησε το όχημα στο αντίθετο ρεύμα, όπου κι έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Για την ιστορία, η οδηγός του άλλου οχήματος έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα αλλά η οικογένεια της αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά.

Οι ένορκοι, μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν 12 ώρες, αποφάσισαν πως η οικογένεια του 14-χρονου δικαιούται αποζημίωση ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων που στη συνέχεια έγιναν 248 επειδή λόγω δόλου εκ μέρους της εταιρίας. Η Hyundai Motor America φυσικά ανακοίνωσε άμεσα πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...