Πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του Raikkonen, αλλά δίχως ποινή

Σχετικά άρθρα

GP MONACO F1/2014

Το Grand Prix στο Μονακό δεν ξεκίνησε όπως ακριβώς θα ήθελε ο Kimi Raikkonen: πέρα από το γεγονός ότι η πίστα ήταν βρεγμένη για το μεγαλύτερο μέρος τού FP2, ο οδηγός τής Ferrari αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του, κάτι που τον ανάγκασε να κάνει μόνο 4 γύρους στη δεύτερη περίοδο, μαζί με τους 31 που είχε κάνει στο στεγνό, στο FP1, έχοντας έτσι λίγα δεδομένα για την αυριανή ημέρα.

Ωστόσο, το θετικό για τον 34χρονο είναι πως δε θα χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση στο τωρινό κιβώτιο, κάτι που σημαίνει ότι δε θα έχει καμία ποινή στην εκκίνηση του αγώνα. Αυτό που θα πρέπει να κάνει, όμως, είναι πολλούς γύρους αύριο, στο FP3, για να ρυθμίσει ακόμα καλύτερα την F14 T εν όψει κατατακτήριων δοκιμών.

Δυστυχώς, ο κακός καιρός επηρέασε την πρώτη μέρα και μειώθηκαν οι πιθανότητες για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα που είχαμε σχεδιάσει. Το πρωί, στο στεγνό, δοκιμάσαμε διάφορες επιλογές στο set-up, χωρίς να συναντήσουμε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από το κράτημα στο εμπρός μέρος όταν φρέναρα.

Το απόγευμα, κάναμε μερικές αλλαγές για να βελτιώσουμε την ισορροπία τού μονοθεσίου, αλλά αφού περιμέναμε σχεδόν μία ώρα για να βγούμε στην πίστα, ένα πρόβλημα στο κιβώτιο δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Το Σάββατο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας για τις κατατακτήριες, γνωρίζοντας ότι θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας εδώ.

[Πηγή: Scuderia Ferrari | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...