Spy Photos: Νέο Audi R8 στο Ring

Σχετικά άρθρα

2016-audi-r8-new-led-taillights-spied-in-detail-1080p-1

Ένα νέο μουλάρι της δεύτερης γενιάς του R8 έχει πάει στο Nürburgring η Audi και από τις φωτογραφίες του μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα τον σχεδιασμό του. Η νέα γενιά του R8 διαθέτει επιθετικό μπροστά σχεδιασμό, γωνιακής σχεδίασης νέα Matrix φωτιστικά σώματα LED με μεταβλητή ένταση, μεγάλες εισαγωγές αέρα, φουσκωμένα φτερά, ενεργή πίσω αεροτομή, διαχύτη αλλά και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

2016-audi-r8-new-led-taillights-spied-in-detail-1080p-6

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας διπλός κεντρικός αεραγωγός, τριάκτινο κοφτό τιμόνι με αλουμινένια μέρη, Head-Up Display, ψηφιακό πίνακα οργάνων όπως αυτό που συναντάμε στο νέο TT, ψηφιακό κεντρικό καθρέπτη και νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI.

Το νέο R8 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2015, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τα μέσα του 2014, θα χρησιμοποιεί το “ίδιο γενικό layout” με την Lamborghini Huracan. Θα έχει ωστόσο μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερα μετατρόχια. Χωρίς καμία αμφιβολία θα χρησιμοποιεί τους ίδιους V8 και V10 κινητήρες που κινούν και την τρέχουσα γενιά R8 και επίσης σαν την Huracan θα είναι διαθέσιμο μόνο ως τετρακίνητο και μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Αργότερα ίσως προστεθεί και turbo έκδοση.

2016-audi-r8-new-led-taillights-spied-in-detail-1080p-3

Θα ζυγίζει περίπου 50 με 60 κιλά λιγότερα από τη τρέχουσα γενιά, λόγω του carbon κεντρικού τούνελ και carbon πατώματος. Παρότι το νέο R8 (κωδική ονομασία AU724) θα είναι κατασκευασμένο πάνω στην νέα MSS (Modular Sports Car System) πλατφόρμα του VW Group, την ίδια που φορά και η Lamborghini Huracan, ο Ulrich Hackenberg, υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Audi επιβεβαίωσε πως τα δύο αυτοκίνητα θα διαθέτουν τη δική τους οδική συμπεριφορά.

2016-audi-r8-new-led-taillights-spied-in-detail-1080p-5

Θα διαθέτει carbon-αλουμινένιο monocoque σασί, (23% από carbon και 77% από αλουμίνιο) το οποίο θα ζυγίζει 198 κιλά. Το νέο R8 θα διαθέτει 13% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από την τωρινή γενιά, με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.500 κιλά. Το σώμα και τα anti-roll bars θα είναι κατασκευασμένα από CFRP, ενώ θα φορά carbon-κεραμικά φρένα και εξάτμιση τιτανίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...