Η Opel αλλάζει οργανωτική δομή

Σχετικά άρθρα

Flags with the logo of German carmaker O

Η Opel βελτιώνει την οργανωτική δομή της, και με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2014, το νεοϊδρυθέν Opel Group αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των δραστηριοτήτων της General Motors στην Ευρώπη. Μέσω του νέου οργάνου, η εταιρία συγκεντρώνει τον έλεγχο της Opel/Vauxhall καθώς και των λοιπών δραστηριοτήτων της GM στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Με επικεφαλής τον Dr. Karl-Thomas Neumann, το διοικητικό συμβούλιο του Opel Group, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το μέχρι σήμερα διοικητικό συμβούλιο της Adam Opel AG, αναλαμβάνει το τιμόνι των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM. Ο νέος οργανισμός, που μοιάζει με την Adam Opel AG, θα έχει έδρα στο Rüsselsheim.

Με τη νέα οργανωτική αλλαγή, το Opel Group αναλαμβάνει επίσης την οικονομική ευθύνη για όλες τις μάρκες της GM στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η Adam Opel AG θα δύναται να ενισχύσει και την οικονομική βάση της. Η λειτουργική δομή της Adam Opel AG παραμένει ανεπηρέαστη από αυτή την αναδιοργάνωση. Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO του διοικητικού συμβουλίου του Opel Group GmbH δήλωσε:

Σήμερα είμαστε κάτι παραπάνω από Opel/Vauxhall. Με το Opel Group, ευθυγραμμίζουμε την οργανωτική και νομική δομή μας στην Ευρώπη με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Εκσυγχρονίζουμε τις διαδικασίες μας λήψης αποφάσεων και αυξάνουμε την απόδοσή μας. Με δυο λόγια: αυτή η αναδιοργάνωση είναι ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου μας DRIVE! 2022 και ένα ακόμα δείγμα εμπιστοσύνης της μητρικής εταιρίας μας GM.

Μέχρι το 2022, η εταιρία στοχεύει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς 8% στην Ευρώπη, να αυξήσει το περιθώριο κέρδους σε 5% και να βελτιώσει περαιτέρω την προϊοντική ποιότητα και την ικανοποίηση πελατών και εργαζομένων.

Τα δικαιώματα συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων είναι εγγυημένα συμβατικά στη νέα οργανωτική δομή. Ο Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων σχολίασε:

Διασφαλίσαμε την περιφρούρηση του δικαιώματος συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων στον βαθμό που ίσχυε, παρά τις οργανωτικές αλλαγές.» Αναφορικά με την ίδρυση του Opel Group με περίπου 100 εργαζόμενους, ο Dr. Schäfer-Klug δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που η θέση της Opel ενισχύεται περαιτέρω. Από την πλευρά της Opel, η αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εργασίας.

Το νέο Opel Group αποδεικνύει πόσο σημαντική έχει γίνει η Opel για τη General Motors. Η ηγεσία της Opel έχει αναλάβει πολυάριθμες ευθύνες της GM στην Ευρώπη την τελευταία διετία. Μεταξύ αυτών είναι η πλήρης ευθύνη για την αναπτυσσόμενη Ρωσική αγορά και η προγραμματισμένη παραγωγή επιλεγμένων μοντέλων για τη Buick στις ΗΠΑ και για τη Holden σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Opel ανακοίνωσε την πρόσληψη 550 νέων υπαλλήλων για τα εργοστάσιά της σε Ellesmere Port και Luton στην Μεγάλη Βρετανία.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Opel γίνεται αποδοτικότερη και ισχυρότερη

  • Το νεοϊδρυθέν Opel Group αντανακλά ένα διευρυμένο φάσμα Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων
  • Από τώρα και στο εξής, η ηγετική ομάδα της Opel στο τιμόνι των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της General Motors, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μέσω του Opel Group
  • Το Opel Group αναλαμβάνει την οικονομική ευθύνη για όλες τις μάρκες της GM στην Ευρώπη
  • Η Adam Opel AG απολαμβάνει μία ισχυρότερη οικονομική βάση
  • Καμία επίπτωση στις τριμηνιαίες αναφορές στην Ευρώπη
  • Τα δικαιώματα συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων είναι εγγυημένα συμβατικά

Η Opel βελτιώνει την οργανωτική δομή της: με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2014, το νεοϊδρυθέν Opel Group αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των δραστηριοτήτων της General Motor στην Ευρώπη. Μέσω του νέου οργάνου, η εταιρία συγκεντρώνει τον έλεγχο της Opel/Vauxhall καθώς και των λοιπών δραστηριοτήτων της GM στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Με επικεφαλής τον Dr. Karl-Thomas Neumann, το διοικητικό συμβούλιο του Opel Group, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το μέχρι σήμερα διοικητικό συμβούλιο της Adam Opel AG, αναλαμβάνει το τιμόνι των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM. Ο νέος οργανισμός, που μοιάζει με την Adam Opel AG, θα έχει έδρα στο Rüsselsheim.

Με τη νέα οργανωτική αλλαγή, το Opel Group αναλαμβάνει επίσης την οικονομική ευθύνη για όλες τις μάρκες της GM στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η Adam Opel AG θα δύναται να ενισχύσει και την οικονομική βάση της. Η λειτουργική δομή της Adam Opel AG παραμένει ανεπηρέαστη από αυτή την αναδιοργάνωση.

Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO του διοικητικού συμβουλίου του Opel Group GmbH δήλωσε: «Σήμερα είμαστε κάτι παραπάνω από Opel/Vauxhall. Με το Opel Group, ευθυγραμμίζουμε την οργανωτική και νομική δομή μας στην Ευρώπη με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Εκσυγχρονίζουμε τις διαδικασίες μας λήψης αποφάσεων και αυξάνουμε την απόδοσή μας. Με δυο λόγια: αυτή η αναδιοργάνωση είναι ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου μας DRIVE! 2022 και ένα ακόμα δείγμα εμπιστοσύνης της μητρικής εταιρίας μας GM.» Μέχρι το 2022, η εταιρία στοχεύει να αποκτήσει μερίδιο αγοράς 8% στην Ευρώπη, να αυξήσει το περιθώριο κέρδους σε 5% και να βελτιώσει περαιτέρω την προϊοντική ποιότητα και την ικανοποίηση πελατών και εργαζομένων.

Τα δικαιώματα συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων είναι εγγυημένα συμβατικά στη νέα οργανωτική δομή. Ο Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων σχολίασε: «Διασφαλίσαμε την περιφρούρηση του δικαιώματος συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων στον βαθμό που ίσχυε, παρά τις οργανωτικές αλλαγές.» Αναφορικά με την ίδρυση του Opel Group με περίπου 100 εργαζόμενους, ο Dr. Schäfer-Klug δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που η θέση της Opel ενισχύεται περαιτέρω. Από την πλευρά της Opel, η αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εργασίας.»

Το νέο Opel Group αποδεικνύει πόσο σημαντική έχει γίνει η Opel για τη General Motors. Η ηγεσία της Opel έχει αναλάβει πολυάριθμες ευθύνες της GM στην Ευρώπη την τελευταία διετία. Μεταξύ αυτών είναι η πλήρης ευθύνη για την αναπτυσσόμενη Ρωσική αγορά και η προγραμματισμένη παραγωγή επιλεγμένων μοντέλων για τη Buick στις ΗΠΑ και για τη Holden σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.

Η Opel/Vauxhall Ανακοίνωσε 550 Νέες Θέσεις Εργασίας στα Βρετανικά Εργοστάσιά της

  • 300 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Astra στο Ellesmere Port
  • Δεύτερη βάρδια και 250 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο van στο Luton

Ορμώμενη από την αύξηση των πωλήσεων και με ένα ακόμα νέο μοντέλο στον ορίζοντα, η Opel/Vauxhall αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 550 νέων εργαζομένων στα εργοστάσια του Ellesmere Port και του Luton.

Περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας θα διασφαλιστούν στο εργοστάσιο του Ellesmere Port στο Cheshire. Το εργοστάσιο λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε δύο βάρδιες, αλλά καθώς οι όγκοι πωλήσεων αυξάνονται θα χρειαστεί περισσότερο προσωπικό για να καλυφθεί η αυξημένη δυναμικότητα. Οι νέες θέσεις εργασίας θα κλιμακωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Το 2012, Ellesmere Port κέρδισε την ανάθεση για την παραγωγή της επόμενης γενιάς του νέου Astra. Η παραγωγή ξεκινά προς το τέλος του 2015. Η σύμβαση τρέχει στην επόμενη δεκαετία με μία διασφαλισμένη επένδυση 125 εκατομμυρίων λιρών.

Σε ένα επίσης λαμπρό μέλλον προσβλέπει και το εργοστάσιο της Vauxhall στο Luton, όπου μία δεύτερη βάρδια θα προστεθεί τον Ιανουάριο του 2015, ανοίγοντας περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας. Το εργοστάσιο του Luton κατασκευάζει το νέο Vivaro van που λανσαρίστηκε πρόσφατα και με τις νέες προσλήψεις θα αυξήσει του χρόνου τη δυναμικότητά του. Το 2011, το Luton κέρδισε την ανάθεση για την παραγωγή του νέου Vivaro, που συνεπάγεται μία επένδυση 185 εκατομμυρίων λιρών.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...
Autoblog.gr