Στροφή 180 μοιρών από τον Toto Wolff

Σχετικά άρθρα

Toto Wolff

Από τη μια έχουμε τον Niki Lauda να λέει κάτι και μετά να ζητάει ταπεινά συγνώμη, από την άλλη έχουμε τον Toto Wolff να αλλάζει γνώμη ανάλογα με το συμφέρον της ομάδας του.

Πριν κάποιους μήνες είχε γίνει μεγάλο θέμα με την απόφαση να δοθούν διπλοί βαθμοί στον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Formula 1. Όλο το μηχανοκίνητο στρουμφοχωριό βγήκε να διαμαρτυρηθεί, με τους ελάχιστους υποστηρικτές του νέου κανόνα να είναι ο Jean Todt και οι άνθρωποι της Mercedes. Μάλιστα, Lauda και Wolff το είχαν πάει ένα βήμα παραπέρα, θέλοντας διπλούς βαθμούς στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος ή έστω σε αγώνες που γίνονται σε συγκεκριμένη ήπειρο!!!

Τώρα, με τους δύο οδηγούς του να μάχονται για το πρωτάθλημα, ο Toto Wolff αλλάζει το σκεπτικό του και αναθεωρεί τα όσα είπε, διότι αν ο ένας από τους δυο οδηγούς του χάσει έτσι το πρωτάθλημα… θα χρειαστεί ψυχιατρική παρακολούθηση.

Δεν νομίζω πως είναι δίκαιο, δεν νομίζω πως έπρεπε να το κάνουμε. Ο λόγος που έγινε είναι επειδή ο κύριος μέτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ενδιαφέρεται για την τηλεθέαση και πρέπει να υπάρχει αγωνία μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Θα μου προκαλούσε έκπληξη αν στον τελευταίο αγώνα οι θεατές δεν θα είναι περισσότεροι, από ότι θα ήταν (χωρίς τους διπλούς βαθμούς).

Κανείς από τους δύο δεν ενδιαφέρετε να κερδίσει έτσι, αλλά αν χάσει κάποιος από τους δύο με αυτόν τον τρόπο… θα χρειαστεί ψυχοθεραπεία.

Rosberg - Hamilton

Θα πρότεινα, αν είναι έτσι, οι δύο οδηγοί της Mercedes αφού θα έχουν ήδη το πρωτάθλημα κατασκευαστών στο τσεπάκι τους, να μην αγωνιστούν στον τελευταίο αγώνα και να ξεκαθαρίσουν το πρωτάθλημά τους μέχρι τη Βραζιλία. Φυσικά κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί και είναι πολύ αδαής ο Toto Wolff που πιστεύει πως οι οδηγοί του δεν θα κυνηγήσουν με νύχια και με δόντια το πρωτάθλημα. Οι δηλώσεις του Lewis Hamilton ακυρώνουν την άποψη του αφεντικού του και κάνουν την πρότασή μου αδύνατη.

Θέλω να το κερδίσω. Δεν θα πω μετά το πρωτάθλημα -σε περίπτωση που το κερδίσω έτσι- ότι δεν ήταν αυτός ο τρόπος που ήθελα να το κερδίσω. Απλά θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα οδηγών. Δεν είναι μόνο εκείνος ο αγώνας που θα το κρίνει, αλλά και όλοι οι προηγούμενοι αγώνες και η απόδοσή μου σε εκείνους.

Η Mercedes μπορεί να μην έχει ιδέα για τον τρόπο σκέψης των οδηγών της, αλλά γνωρίζει πολύ καλά την αξία τους πίσω από το τιμόνι. Μετά την ανανέωση του Nico Rosberg, ο Toto Wolff αποκάλυψε πως συζητούν ήδη με τον Βρετανό πιλότο, για ανανέωση του συμβολαίου του.

Ήδη είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον Lewis για πολυετές συμβόλαιο. Ο Lewis είναι ένα σταθερό μέρος της ομάδας και εύχομαι να παραμείνει για πολύ καιρό έτσι.

ΠηγήDailyMail

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...