224111

Μετά τη καταστροφικές δοκιμές του Honda NSX που πήρε φωτιά στο Nurburgring, άλλο ένα πρωτότυπο έβγαλε προβλήματα κατά τη διάρκεια εξέλιξης του. Ο λόγος για το crossover της Jaguar, το οποίο σταμάτησε στη άκρη της πίστας του Nürburgring Nordschleife, πιθανότατα από ηλεκτρικό πρόβλημα.

Το crossover της Jaguar θα ονομαστεί XQ ή Q-Type και θα βασίζεται πάνω στην ολοκαίνουργια αρθρωτή αλουμινένια πλατφόρμα που φορούσε το C-X17 Concept. Αυτή ονομάζεται Premium Lightweight Architecture iQ[Al] και πάνω της η βρετανική εταιρία θα κατασκευάσει τη νέα ΧS καθώς και αρκετά ακόμη αυτοκίνητα της, διαφόρων κατηγοριών και μεγέθους.

Το crossover της Jaguar θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull της Αγγλίας όπου κάτω από το καπό του θα συναντάμε κινητήρες τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μοτέρ. Ανάμεσα τους θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 240 ίππων, ένας 3,0-λιτρος V6 κομπρεσσοράτος βενζινοκινητήρας απόδοσης 340 ίππων, ο 2,2-λιτρων turbodiesel απόδοσης 163 και 220 ίππων, ένας 3,0-λιτρος V6 diesel με απόδοση 240 ίππων καθώς και ένας νέος 4-κύλινδρος Hotfire κινητήρας, ο οποίος θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της JLR στο Wolverhampton. Αρκετά πιθανό είναι το αυτοκίνητο να εφοδιαστεί και με μια υβριδική έκδοση. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.