Αισιόδοξος ο Ricciardo για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Belgium

Σε μια πίστα που η Red Bull σκόπευε να περιορίσει τη ζημία, εκεί όπου ο κινητήρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και οι Mercedes έδειχναν ανίκητες, ο Daniel Ricciardo κατάφερε να πάρει την τρίτη φετινή του νίκη. Κι ενώ ο Nico Rosberg πίεσε στα όρια την W05 προς το τέλος του αγώνα, φανερώνοντας την πραγματική δυναμική του μονοθεσίου, που ήταν 2 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερη στο γύρο από τα υπόλοιπα μονοθέσια! Ο Αυστραλός βλέπει την κατάσταση να βελτιώνεται και είναι αισιόδοξος για τις πίστες που ακολουθούν.

Δεν μπορώ πραγματικά να το πιστέψω. Αισθάνεται λίγο σουρεαλιστικό και πάλι, ειδικά στο Spa. Όλοι έλεγαν πως δεν θα έχουμε πραγματική ευκαιρία εδώ γύρω, αλλά νομίζω πως είχαμε πραγματικά καλό ρυθμό σήμερα και εκπλήξαμε τους εαυτούς μας.

Αν μπορούμε να μαζέψουμε τους μέγιστους βαθμούς εδώ, αυτό μας δίνει κάποιες περισσότερες ελπίδες για τις πίστες που πρόκειται να ακολουθήσουν αργότερα στη σεζόν, όπως η Σιγκαπούρη και η Suzuka, για να αναφέρω δυο.

Είναι υπέροχο. Έχουμε πραγματικά κίνητρα τώρα. Στη Monza γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά και πάλι το πακέτο που φέραμε στο Spa ήταν πολύ καλό και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι από εδώ.

Η Red Bull έτρεξε στο Spa με λιγότερο φτερό απ’ ότι συνηθίζει, ρυθμίζοντας και το ERS του PU της Renault με τέτοιο τρόπο, που τα μονοθέσια της δεν θα ήταν εύκολα στο προσπέρασμα στην ευθεία Kemmel. Έτσι, είδαμε το Vettel να κρατάει πίσω του συνδυασμούς με μεγάλη τελική ταχύτητα και να μπορεί να υπερασπιστεί τη θέση του. Όσο για το τελευταίο stint του Rosberg, ο Ricciardo παραδέχεται πως έζησε δύσκολες στιγμές, παίρνοντας μια νίκη διαφορετική απ’ ότι οι δυο προηγούμενες.

Ήταν δύσκολο. Όταν είσαι ο πτωτοπόρος, νιώθεις ότι είσαι ο πιο ευάλωτος στο αν θα σταματήσεις ή όχι, αλλά ο μηχανικός μου ο Simon μου μίλησε στην ενδοεπικοινωνία και είπε: “απομένουν 11 γύροι, μπορείς να πας με αυτά τα ελαστικά μέχρι το τέλος;” και του απάντησα πως “ναι, νομίζω ότι μπορώ λίγο-πολύ να κρατήσω αυτό το ρυθμό”. Στους τελευταίους δύο γύρους ήμουν σε θέση να πάρω δυο δέκατα παραπάνω από τα λάστιχα, οπότε απλά το διασκέδασα από εκεί και μετά.

Υπήρξαν πολλά καλά πράγματα από τη νίκη. Οι δυο τελευταίες προήλθαν από ένα πιο επιθετικό στυλ αγώνα, αλλά σήμερα ήταν περισσότερο αποτέλεσμα υπολογισμού. Δεν θέλω να εξυψώσω εαυτό μου, αλλά ήταν ωραίο να κερδίζεις υπό διαφορετικές συνθήκες.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...