Περισσότερα από την τέταρτη θέση θέλει ο Raikkonen

Σχετικά άρθρα

140213_new

Τα προβλήματα δείχνουν να κρατούν παρέα στο Φινλανδό, όπως στο FP1 του Grand Prix στο Spa, όμως ο αγώνας ήταν απροβλημάτιστος μετά από πάρα πολύ καιρό. Ferrari και Raikkonen επέλεξαν μια αρκετά επιθετική στρατηγική και με το undercut που επιχείρησαν, κατάφεραν να περάσουν αρκετούς συνδυασμούς στο πρώτο pit-stop και να τερματίσουν στην τέταρτη θέση. Σε γενικές γραμμές ο Kimi έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια, ζητώντας ακόμη περισσότερα για τη συνέχεια, αφού στόχος είναι μόνο οι νίκες.

Είχαμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα πιο επιθετικά, κάνοντας μια πρόωρη στάση για να βρεθούμε μπροστά από τα αυτοκίνητα που δεν είχαν ακόμη μπει στα pit και αυτό σήμαινε ότι ήμουν σε θέση να μείνω με τους προπορευόμενους για μεγάλο μέρος του αγώνα. Κάναμε τα μέγιστα και για πρώτη φορά, καταφέραμε να έχουμε ένα καθαρό αγώνα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όταν ο Bottas με τη Williams άρχισε να κλείνει τη διαφορά, ήξερα ότι δεν έχω την ταχύτητα για να υπερασπιστώ (τη θέση μου) στην ευθεία και με μερικούς γύρους να απομένουν, εκείνος κατάφερε να με περάσει. Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος με το πώς τελείωσε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο σε αυτή την πίστα, αλλά το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί και ο ρυθμός ήταν καλός. Η τέταρτη θέση δείχνει ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αρκεστούμε σε αυτό. Σήμερα, μαζέψαμε αρκετά καλούς βαθμούς, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίζουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φτάσουμε στην κορυφή.

Ο εντός έδρας αγώνας της Scuderia, στη Monza, θα είναι πολύ δύσκολος φέτος. Οι τελικές των δυο F14 T ήταν αρκετά χαμηλές στο Spa, με τους πιλότους να χρησιμοποιούν την εμπρός πτέρυγα με περισσότερο φτερό, και την ομάδα να προσανατολίζεται σε στήσιμο εξαιρετικά χαμηλής κάθετης δύναμης στην Ιταλία, για να αναπληρώσει το έλλειμμα δύναμης του 059/3.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα