Ποινή δέκα θέσεων και για το Vergne

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Japan - Qualifying

Άλλος ένας πιλότος με κινητήρα Renault στην πλάτη του μονοθεσίου του, ο Jean Eric Vergne, δέχεται ποινή δέκα θέσεων για την αυριανή εκκίνηση στη Suzuka. Ο Γάλλος είδε σήμερα το νεαρό Kvyat να παίρνει προαγωγή στη Red Bull, τη στιγμή που ο ίδιος θα αποτελέσει παρελθόν από την Toro Rosso, με τη μέρα του να γίνεται ακόμη χειρότερη, αφού η ενδέκατη θέση στις κατατακτήριες αποτελεί παρελθόν.

Αιτία, όπως και στην περίπτωση του Maldonado, η χρησιμοποίηση έκτου κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο JEV βρισκόταν στο όριο πριν την έναρξη του τριημέρου, με τα πολλά προβλήματα στις ελεύθερες δοκιμές να κορυφώνονται σήμερα. Πάντως, ο αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ben Waterhouse, βρήκε και κάτι θετικό για να ενθαρρύνει τον οδηγό του, βασιζόμενος στο γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να κουβαλήσει την ποινή και στη Ρωσία.

Δυστυχώς, ο Jean-Eric θα έχει ένα ελαφρώς πιο δύσκολο (Κυριακάτικο) απόγευμα, καθώς παίρνει ποινή δέκα θέσεων για την εκκίνηση, αφού η σημερινή αλλαγή του κινητήρα σήμανε την τοποθέτηση έκτου στοιχείου μέσα στη σεζόν.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι κατάφερε να προκριθεί πάνω από τη δωδέκατη θέση και έτσι παίρνει ολόκληρη την ποινή του εδώ, χωρίς να μεταφέρεται κάτι παραπάνω στη Ρωσία, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Με τον καιρό να παίζει το σημαντικότερο ρόλο αύριο, είναι πιθανό ο Vergne να εκκινήσει από τα pits, ώστε να έχει την ευκαιρία για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο μονοθέσιό του.

[Photo Copyrights: Getty Images]

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...