Η Macan S αποτυχαίνει στο τεστ ταράνδου, η Porsche απαντάει ότι είναι λόγω του συστήματος ανατροπής του αυτοκινήτου [w/video]

Σχετικά άρθρα

269267

Πριν περίπου 2,5 χρόνια το Σουηδικό περιοδικό Teknikens Värld είχε δοκιμάσει στο Moose test το Jeep Grand Cherokee, με το αποτέλεσμα να είναι αποτυχημένο για το αμερικάνικο SUV, με την Jeep να διορθώνει τελικά το πρόβλημα.

Σήμερα, δοκιμάζουν τη νέα Porsche Macan S Diesel, με το γερμανικό αυτοκίνητο να συμπεριφέρεται πολύ περίεργα στο τεστ αποφυγής εμποδίου. Αυτό γιατί κατά την διάρκεια της μανούβρας ο εμπρός αριστερά τροχός μπλόκαρε, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να συνεχίσει ευθεία και να μην ακολουθήσει την πορεία του τιμονιού. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο όσες φορές και αν επαναλήφθηκε με διαφορετικά βάρη μέσα στο αυτοκίνητο.

Η Porsche είδε το video και ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας ότι το μπλοκάρισμα του εμπρός αριστερού τροχού είναι αποτέλεσμα του συστήματος αποφυγής ανατροπής του αυτοκινήτου, Active Rollover Protection (ARP), το οποίο ενεργοποιείται το max 300 milliseconds. Porsche συνέχισε λέγοντας:

Η ακριβής, στιγμιαία εφαρμογή της πέδησης στον εμπρός τροχό στο εξωτερικό της στροφής σε κατάσταση χαμηλής ολίσθησης ελαχιστοποιεί οι στρεπτικές δυνάμεις ώστε να αποφευχθούν κρίσιμες ή ασταθείς συνθήκες οδήγησης, όπως υπερστροφή, ανατροπή ή αποκόλληση του ελαστικού από τον τροχό.

Για όσους δεν είναι γνώστες, το Moose test πραγματοποιείται όταν το όχημα πλησιάζει το εμπόδιο με 70 χλμ/ώρα, και ο οδηγός πρέπει να στρίψει γρήγορα και απότομα αριστερά και πάλι δεξιά για να επαναφέρει το όχημα στην ευθεία του πορεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...