Ξεκίνησε σήμερα η παραγωγή της BMW 2-Series Convertible στη Λειψία

Σχετικά άρθρα

bmw-2-series-convertible-enters-production-in-leipzig-today-photo-gallery_3

Η BMW παρουσίασε την την ανοιχτή έκδοση της Σειράς 2 στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ την θαυμάσαμε από κοντά στην έκθεση του Παρισιού. Σήμερα, όμως, 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε η παραγωγή του νέου μοντέλου της βαυαρέζικης φίρμας στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Λειψία της Γερμανίας, με το πρώτο αυτοκίνητο που ολοκληρώθηκε να ήταν μια M235i Convertible.

bmw-2-series-convertible-enters-production-in-leipzig-today-photo-gallery_7

Το αυτοκίνητο αντικαθιστά την 1-Series Convertible, που κατασκευαζόταν επίσης στο ίδιο εργοστάσιο από το 2007 μέχρι το 2013, με περίπου 130.000 αυτοκίνητα να πουλήθηκαν παγκοσμίως. Με την 2 Series Convertible, το προαναφερθέν εργοστάσιο είναι υπεύθυνο για 5 διαφορετικά μοντέλα στην πολύ ευέλικτη γραμμή παραγωγής του, καθώς βγαίνουν από τις πύλες του η 2-Series Coupe, η 2-Series Active Tourer, η BMW X1 και Σειρά 1, ενώ αν προστεθούν τα i3 και i8, που όμως παράγονται σε διαφορετική, πιο οικολογική γραμμή παραγωγής, τότε σύνολο η Λειψία κατασκευάζει 7 μοντέλα με σήμα τον έλικα.

bmw-2-series-convertible-enters-production-in-leipzig-today-photo-gallery_8

Αισθητικά, το αυτοκίνητο δεν έχει πολλές διαφορές με τη coupe έκδοση, τόσο στο εσωτερικό όσο και έξω. Η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα για να ανοιγοκλείσει, διαδικασία που μπορείς να γίνει ενώ κινείσαι μέχρι και 50 χλμ/ώρα. Όταν είναι κλειστή κρύβεται πίσω από τα πίσω καθίσματα, ενώ είναι διαθέσιμη σε μαύρο, ανθρακί και καφέ εξωτερικό χρώμα.

bmw-2-series-convertible-enters-production-in-leipzig-today-photo-gallery_4

Οι διαστάσεις του παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με την coupe, αλλά έχει σαφώς μεγαλύτερες διαστάσεις από την 1-Series Coupe, την οποία ουσιαστικά αντικαθιστά. Έτσι, έχει μήκος 4.432 χλστ., 72 χλστ. από την 1-Series Coupe και το πλάτος της μετρά 1.774 χλστ., (+26 χλστ. από τον προκάτοχό της), με το μεταξόνιο της να έχει μεγαλώσει κατά 30 χλστ., φτάνοντας τα 2.690 mm. Σε ότι αφορά τα μετατρόχια, το μπροστά έχει πλάτος 1.521 χλστ. (+41 χλστ.) και το πίσω 1.556 χλστ. (+43 χλστ.). Οι αυξημένες διαστάσεις, εκτός από περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, έχουν αυξήσει επιπλέον και τον χώρο αποσκευών, ο οποίος πλέον φτάνει τα 335 λίτρα (+30 λίτρα), με την οροφή κλειστή και 280 λίτρα (+20) με την οροφή ανοιχτή.

bmw-2-series-convertible-enters-production-in-leipzig-today-photo-gallery_2

Το εσωτερικό της είναι κλασσικό BMW, με τον επιλογέα του iDrive να βρίσκεται δίπλα από τη λαβή του χειροφρένου, τη κονσόλα να είναι στραμμένη προς τη μεριά του οδηγού, να υπάρχουν αρκετά αλουμινένια διακοσμητικά και μεγάλη οθόνη του συστήματος ConnectedDrive (6,5″ ή 8.8″). Υπάρχουν ακόμα τα High Beam Assistant, Adaptive Headlights, Parking Assistant, κάμερα οπισθοπορείας,, Driving Assistant, Speed Limit Info with No Passing Info display, cruise control με αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος, Real Time Traffic Information, Online Entertainment, καθώς και σύνδεση με smartphones και music players, ενώ τις λεπτομέρειες για τους κινητήρες της μπορείς να διαβάσεις εδώ.

bmw-2-series-convertible-enters-production-in-leipzig-today-photo-gallery_5

ΠηγήBMW

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...