Αύξηση του ορίου ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο των Η.Π.Α. οδηγεί σε μείωση των τροχαίων

Σχετικά άρθρα

184733-221039

Μπορεί η αύξηση του ορίου ταχύτητας για την μείωση των ατυχημάτων σε έναν αυτοκινητόδρομο να ακούγεται αντίθετο στη λογική αλλά αυτό ακριβώς φαίνεται πως ισχύει στις Η.Π.Α.

Στα τέλη του 2008, η πολιτεία της Utah αποφάσισε να αυξήσει σε 3 φάσεις το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους της από τα 75 μίλια ανά ώρα στα 80 –περίπου 130 km/h-. Αυτή τη στιγμή, το 36% των χιλιομέτρων των αυτοκινητόδρομων της Utah έχει αυτό το όριο και έπειτα από 2 διαφορετικές μελέτες, μία του 2009 και μία του 2012, τα ατυχήματα που οφείλονταν σε υπερβολική ταχύτητα μειώθηκαν κατά 11-20%.

Ο κόσμος οδηγεί με την ταχύτητα στην οποία αισθάνεται άνετα και το κάνουν με ασφάλεια και σύνεση.

Δήλωσε τον Ιούνιο του 2013 ο Robert Hull, υπεύθυνος για θέμα κυκλοφορίας και ασφάλειας στο Utah Transportation Department. Δεδομένα ακόμα δεν υπάρχουν για άλλα μέρη που έχουν υιοθετήσει το όριο αργότερα αλλά η θεωρία του ότι αυξάνοντας τα όρια μειώνονται τα ατυχήματα –αλλά και οι παραβάσεις για υπέρβαση των ορίων- υπάρχει εδώ και καιρό και έχουμε ασχοληθεί ξανά μ’ αυτήν.

ΠηγήMissoulian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...