Chevrolet Volt 2016 (1)

Η Chevrolet έκανε την έκπληξη και στα εγκαίνια της CES, παρουσίασε για λίγο το νέο Volt. Το plug-in υβριδικό διαθέτει λεπτότερη γρίλια, LED φώτα ημέρας και πιο έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής, έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και πρώτη κολόνα. Επίσης, διαθέτει νέα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, μικρότερους προβολείς ομίχλης και νέα επιθετική μάσκα.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Detroit την επόμενη εβδομάδα με την Chevrolet να μας λέει πως θα φορά ένα ολοκαίνουριο Voltec σύνολο, το οποίο αποτελείται από την μπαταρία, το σύστημα μετάδοσης, τον κινητήρα που αυξάνει την αυτονομία και τα σχετικά ηλεκτρονικά συστήματα. Η νέα μπαταρία εξελίχθηκε από κοινού με την LG Chem, και τα κελιά της διαθέτουν νέα χημικά στοιχεία που αυξάνουν την αποθήκευση ενέργειας κατά 20%, όταν συγκρίνονται με τα σημερινά. Επίσης, είναι κατά 13 κιλά ελαφρύτερη και θα τοποθετηθεί χαμηλότερα στο αυτοκίνητο, ώστε να βελτιωθεί το κέντρο βάρους του Volt.

Chevrolet Volt 2016 (2)

Το νέο Volt θα έχει πολύ μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία από τα μόλις 61 χλμ. που έχει το σημερινό, με την LG Chem να έχει επιβεβαιώσει ότι οι νέες μπαταρίες θα έχουν αυτονομία 322 χλμ. Η GM επιβεβαίωσε επίσης, ότι η ερχόμενη γενιά του μοντέλου θα διαθέτει μια μονάδα με δύο κινητήρες που θα ζυγίζει 45 κιλά λιγότερα, ενώ θα είναι 5 με 12% πιο αποδοτική. Η Chevrolet συνέχισε λέγοντας, θα υπάρξει μια αύξηση της απόδοσης και από τους δύο κινητήρες, που θα λειτουργούν συνδυαστικά σε περισσότερα προγράμματα οδήγησης, τόσο στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, όσο και στην εκτεταμένης αυτονομίας. Αν και αυτό είναι ασαφές, η εταιρεία δήλωσε ότι η χρήση των δύο κινητήρων θα βελτιώνει την ηλεκτρική επιτάχυνση κατά 20%. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι ένας ολοκαίνουριος τετρακύλινδρος 1,5-λίτρων, που θα διαθέτει άμεσο ψεκασμό, μια αντλία λαδιού με μεταβλητή χωρητικότητα, ανακυκλοφορία ψυχόμενων καυσαερίων και υψηλή σχέση συμπίεσης, που φτάνει τα 12,5:1. Δεν απαιτεί καύσιμο 100 οκτανίων, μιας και λειτουργεί άριστα με απλή 95αρα αμόλυβδη βενζίνη.

Chevrolet Volt 2016 (3)

Θα κατασκευάζεται στο Μίσιγκαν, με τον σχεδιασμό του να αποτελεί την εξέλιξη της τωρινής γενιάς έχοντας πιο καμπυλωτό αμάξωμα, και το 70% των μερών του να προέρχονται από τις Η.Π.Α. ή τον Καναδά. Το εσωτερικό του ψηφιακό πίνακα οργάνων, διάφορες “μεταλλικές” λεπτομέρειες, νέα κεντρική κονσόλα και μεγαλύτερη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Θα έχει κατ’επιλογή σύστημα ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με την συγκεκριμένη λειτουργία να ελέγχεται από τα paddles που βρίσκονται στο τιμόνι. Το σύστημα θα επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιήσει την ανάκτηση ενέργειας, κατά την διάρκεια επιβράδυνσης ή όταν πλησιάζει σε κάποιο φανάρι, ενώ εξοπλίζεται με νέο σύστημα διεύθυνσης που προσφέρει πιο σπορ αίσθηση στον οδηγό, επιταχύνει γρηγορότερα και έχει μια σειρά βελτιώσεων που εστιάζουν στη μείωση των τριγμών, των κραδασμών και του θορύβου στο εσωτερικό.

Chevrolet Volt 2016 (4)