Η VW σκέφτεται το Golf SUV

Σχετικά άρθρα

Volkswagen T-Roc Concept

Η Volkswagen το έχει δηλώσει πως θέλει περισσότερα SUV με ένα από αυτά να είναι το επταθέσιο μοντέλο που ετοιμάζει για το 2016. Με την επόμενη γενιά του Tiguan να μεγαλώνει σε διαστάσεις, η VW θέλει να βγάλει στην αγορά ένα ακόμη crossover, που θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan.

Και αυτό θα βασίζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα και ίσως θα δανείζεται στοιχεία από το T-ROC Concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014. Ο Heinz-Jacob Neusser, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης δήλωσε:

Το επόμενο βήμα που σκεπτόμαστε είναι ένα Golf SUV. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’αυτό, αλλά το σκεφτόμαστε. Αυτό θα μπορούσε χωρέσει στην αγορά των Η.Π.Α, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ταυτόχρονα, μιας και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω στο νέο 7-θέσιο μοντέλο.

Η VW επιθυμεί διακαώς να αυξήσει τις πωλήσεις της στη Βόρειο Αμερική, εκεί όπου το 2014 πούλησε 366.704 αυτοκίνητα, -10% σε σχέση με το 2013. Ο Neusser είπε πως όσο τα τμήματα αυξάνονται, γεννάται χώρος για διαφορετικούς τύπους σωμάτων, με της BMW και Mercedes-Benz να βγάζουν στην αγορά τα coupe SUV, X6 και GLE, με την VW να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσει στη παραγωγή το Cross Coupe GTE που είδαμε στην έκθεση του Detroit. Αυτό θα εξαρτηθεί από την απήχηση που έχει το πρωτότυπο στο κοινό. Ο Martin Winterkorn, CEO της VW, θέλει να κάνει την εταιρία του τον μεγαλύτερο κατασκευαστή SUV και crossover παγκοσμίως.

ΠηγήWards Auto

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...