Η ομάδα Formula 1 της Caterham βγαίνει σε πλειστηριασμό

Σχετικά άρθρα

Caterham

Μπορεί η Caterham να είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες του φετινού πρωταθλήματος, αλλά η οικονομική κατάσταση της ομάδας δεν θα της επιτρέψει να αγωνιστεί. Ο πλειστηριασμός θα ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου με τον εξοπλισμό των pit και τα εκθεσιακά μονοθέσια, ενώ τις επόμενες μέρες θα πουληθούν και τα υπόλοιπα υπάρχοντα της Βρετανικής ομάδας. Μεταξύ αυτών, τεχνικός εξοπλισμός, μπλουζάκια, εξοπλισμός catering, υπολογιστές, τηλεοράσεις, γραφεία, εξομοιωτής, motorhomes κ.α.

Όπως προέβλεψε και ο Bernie Ecclestone, οι προσπάθειες τις ομάδας, για να βρεθεί κάποιος επενδυτής, αποδείχτηκαν άκαρπες, παρά τις ελπιδοφόρες δηλώσεις του διαχειριστή της Caterham, Finbarr O’Connell.

Motor Racing - Formula One World Championship - Russian Grand Prix - Qualifying Day - Sochi, Russia

Με μεγάλη δυσκολία θα γλιτώσει τη χρεοκοπία και η Manor (Marussia), της οποίας το αίτημα απορρίφθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Strategy Group. Ακούγονται φήμες πως υπάρχει η πιθανότητα συμμετοχής της πρώην Marussia, από το GP της Κίνας και μετά, με μονοθέσιο του 2015, αλλά αυτό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν αποδειχθεί εφικτό. O Αναπληρωτής Επικεφαλής ομάδας της Force India, Bob Fernley, είπε πως η χθεσινή πρόταση της Manor ήταν επιπόλαια.

Η αίτηση (της Marussia) δεν είχε καμία ουσία. Μαζί με την αίτηση δεν υπήρχε κανένα έγγραφο που να υποστηρίζει την ανάγκη ειδικής άδειας. Για παράδειγμα, δεν υπήρχαν λεπτομέρειες για το ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης ή τη δομή λειτουργίας (της ομάδας) που θα τεθεί σε εφαρμογή.

Χωρίς αυτές τις πληροφορίες και κάποιες εγγυήσεις και λόγω της θεωρητικής φύσης της αίτησης, πάρθηκε η απόφαση ότι είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε στο να εξασφαλίσουμε τη διαρκή συμμετοχή των υπόλοιπων ομάδων.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, καλύτερα να μοιραστούμε οι υπόλοιποι τα χρήματα που θα έπαιρνε η Marussia για τη συμμετοχή της, για να μην έχουμε την κατάληξή της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...