Επικίνδυνος ο Van der Garde, λέει η Sauber! Μέχρι την Τετάρτη η απόφαση του δικαστηρίου

Σχετικά άρθρα

Belgian GP Saturday 23/08/14

Μπορεί εμείς στην Ελλάδα ακόμα να λέμε «καλημέρα», ωστόσο στη Μελβούρνη έχουν ήδη ξεκινήσει να λένε «καλό βράδυ», μιας κι έχουμε διαφορά 9 ωρών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η δίκη για την υπόθεση του Giedo van der Garde και της Sauber είναι ήδη παρελθόν. Το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Victoria, αλλά αυτή θα έρθει μέχρι την Τετάρτη.

Το τι ακριβώς ειπώθηκε στη δίκη δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, ωστόσο σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, η ελβετική ομάδα, μέσω του δικηγόρου της, Rodney Garratt, ισχυρίστηκε ότι είναι επικίνδυνο να οδηγήσει ο Ολλανδός την C34.

Έχουμε ταχύτητες άνω των 300 χλμ/ώρα και ο οδηγός είναι εκτεθειμένος σε δυνάμεις 5 φορές μεγαλύτερες από το βάρος του. Ο κύριος Van der Garde δεν έχει εμπειρία οδήγησης για την C34 και δε θα έχει επαρκή χρόνο για να τη μάθει. Αν τον αφήσουμε να οδηγήσει, θα ήταν επικίνδυνο για σωματικές βλάβες ή ακόμα και για θάνατο, όχι μόνο για τον Van der Garde, αλλά και για τους θεατές.

Εντάξει, μέχρι και η Sauber ξέρει ότι τα λόγια της έχουν δόσεις υπερβολής -δεν μπορεί να μιλά για θάνατο του Ολλανδού ή για τραυματισμό θεατών-, με τον δικηγόρο του Van der Garde, Tom Clarke, να λέει ότι η απειρία του με την C34 δεν είναι πρόβλημα.

Οι ομάδες είναι πολύ ευέλικτες στο να κάνουν προσαρμογές για κάθε οδηγό. Η Sauber έχει τη δυνατότητα ν’ αναπληρώσει έναν άλλον οδηγό με τον κύριο Van der Garde χωρίς να υποπέσει σε παράβαση των υφιστάμενων συμβάσεων.

Από την πλευρά του, ο Will Houghton, δικηγόρος των Marcus Ericsson και Felipe Nasr, τόνισε πως οι χορηγίες των δύο οδηγών αποφέρουν πολλά χρήματα στην ομάδα, ενώ το δικαστήριο γνωστοποίησε ότι θ’ ανακοινώσει την απόφασή του μέχρι την Τετάρτη στις 10:00 τοπική ώρα, ή 01:00 για εμάς.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...