Massa: Εμφανής στην πίστα ο μεγάλος προϋπολογισμός της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Felipe Massa

Σε όλους μας έβαλε τα γυαλιά η Williams με την περσινή της πορείας. Η ομάδα του Grove ήταν η θετική έκπληξη της περασμένης σεζόν, αποτελώντας μάλιστα αρκετά δύσκολο αντίπαλο ακόμα και για τη Mercedes κάποιες φορές. Το ξεκίνημα της, όμως, για το 2015 δεν δείχνει ότι μπορεί ν’ ακολουθήσει την πορεία ανταγωνιστικότητας που είχε το 2014. Αυτό συμβαίνει κι εξαιτίας της Ferrari, η οποία αποτελεί την πιο βελτιωμένη ομάδα για φέτος.

Ο Felipe Massa παραδέχεται πως η Scuderia διαθέτει πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι η ομάδα του, κάτι που αποτυπώνεται και στην πίστα, αν κοιτάξουμε τ’ αποτελέσματα και τις βαθμολογίες μετά από 3 Grands Prix.

Αν έχεις δύο ομάδες που να δουλεύουν με τον σωστό τρόπο, αλλά η μία να έχει τον διπλάσιο προϋπολογισμό, τότε αυτό κάνει διαφορά. Αν έχεις μια ομάδα που, για διάφορους λόγους, δυσκολεύεται, τότε τα χρήματα κάνουν μικρότερη διαφορά. Αλλά, όταν δουλεύεις όπως πρέπει, είναι καλό να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Το μόνο που άλλαξε από το 2014 ήταν η Ferrari συγκριτικά με τους άλλους. Στις κατατακτήριες μπορούμε ακόμα να έχουμε μάχη με τη Ferrari, όμως, η Ferrari είναι η μοναδική ομάδα που έχει τόσο μεγάλη διαφορά από κατατακτήριες στον αγώνα. Πήρε ένα δευτερόλεπτο σε σχέση με τη Mercedes στον τελευταίο αγώνα συγκριτικά με τις κατατακτήριες, κάτι που είναι πολύς χρόνος.

GP CINA F1/2015

Η Williams παραδέχεται πως πρέπει να βελτιώσει τη διαχείριση των μαλακών κυρίως ελαστικών και ο Βραζιλιάνος θεωρεί ότι η ομάδα του Maranello έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί πολύ διαφορετικά τα ελαστικά της, πετυχαίνοντας σημαντικά βελτιωμένη φθορά.

Νομίζω ότι είναι η μοναδική ομάδα που κάνει διαφορετική χρήση των ελαστικών της, έχοντας μικρότερη φθορά από τους υπόλοιπους, ακόμα και από τη Mercedes. Όμως, εμείς δουλεύουμε για να μειώσουμε αυτή τη διαφορά. Για ‘μάς δεν είναι εύκολο να κερδίσουμε τόση απόδοση στον αγώνα, επειδή δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα ελαστικά με τον ίδιο τρόπο.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...