1-2-3 και ρεκόρ γύρου για την Porsche στα δοκιμαστικά του Le Mans

Σχετικά άρθρα

2015-24-Heures-du-Mans-Adrenal-Media-ND5-8679_hd

Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν εχθές με την 2η και την 3η περίοδο και η Porsche επιβεβαίωσε την “φόρμα” της όχι μόνο καταλαμβάνοντας τις 3 πρώτες θέσεις στο grid αλλά καταρρίπτοντας και το ρεκόρ γύρου με τον χρόνο του Neel Jani στο τιμόνι της 919 Hybrid με το νούμερο 18. Να σημειωθεί ότι με αυτό το αποτέλεσμα, η Porsche επεκτείνει το σερί των pole positions σε 6 συνεχόμενους αγώνες.

Δεύτερη στο grid, θα είναι η Porsche με το No17 ενώ τρίτη θα είναι η 919 Hybrid με το νούμερο 19 και τους τρεις Le Mans rookies –Hulkenberg, Bamber και Tandy. Τα τρία Audi R18 e-tron quattro θα ξεκινήσουν από την 4η, 5η και 6η θέση ενώ τα δύο Toyota, δεν βελτίωσαν τους χρόνους της Τετάρτης και θα προσπαθήσουν για την νίκη από την 7η και 8η θέση. Απογοητευτικός ήταν ο ρυθμός των 3 Nissan που θα ξεκινήσουν τον αγώνα το Σάββατο από την 12η, 13η και 14η θέση, 20 δευτερόλεπτα αργότερα από την κορυφαία Porsche, τελευταία στην LMP1 κατηγορία και οριακά ταχύτερα από τα LMP2. Αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο ότι τα GT-R LM Nismo τρέχουν χωρίς την βοήθεια του υβριδικού συστήματος αλλά είναι αναγκασμένα να το “κουβαλούν”. Που σημαίνει όλα τα μειονεκτήματα του “Hybrid” χωρίς κανένα πλεονέκτημα.

Στην GTE Pro κατηγορία, προβλέπεται επική μάχη αφού η Aston Martin των Rees, MacDowall και Stanaway κατάφερε να κατακτήσει την pole, μόλις 97 χιλιοστά μπροστά από την Ferrari των Bruni, Vilander και Fisichella. 97 χιλιοστά σε έναν γύρο του 3:54.928! Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Chevrolet Corvette C7.R με το νούμερο 63 αποσύρθηκε από τον αγώνα αφού μετά το ατύχημα του Jan Magnussen στις Porsche Curves, η ομάδα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να επισκευάσει έγκαιρα την ζημιά. Ευτυχώς ο Magnussen είναι καλά, αφού αυτό το ατύχημα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερη κατάληξη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να δεις στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...