Ο Jeremy Clarkson βγάζει όλο του το μίσος στη Seat και στο Leon X-Perience

Σχετικά άρθρα

clarkson-seat Leon X-Perience

Τον ξέρεις και τον ξέρω καλά, και παρ’ολο που σύντομα θα σταματήσει να τα λέει από το BBC και το Top Gear δεν σημαίνει ότι άλλαξε, και φυσικά δε σημαίνει ότι σταμάτησε να τα λέει όπως θέλει και να μην τον νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι ούτε γι αυτόν, αλλά ούτε και γι αυτά που λέει.

Ο λόγος για τον Jeremy Clarkson, αλλά αυτό το ήξερες ήδη, αυτό που δε ξέρεις είναι γιατί σου έκανα τον πρόλογο. Ο Jeremy αποφάσισε να πει τη γνώμη του για το Leon X-Perience και τη Seat μέσα από τις σελίδες της Βρετανικής Sunday Times, και φυσικά προκάλεσε θύελλες αντιδράσεων.

Δε συγκρατήθηκε ούτε δευτερόλεπτο και ξεκίνησε να τα χώνει από τον τίτλο του άρθρου κιόλας:

“Πετάει αυτός ο Ισπανός; Όχι, αποτελεί φόρο τιμής στη κατατονία”

Και παρ’ολο που πιστεύω ότι ήθελε να κάνει λογοπαίγνιο με το “Καταλονία” δε παύω να βλέπω ότι η κατατονία χαρακτηρίζει κυρίως τα άτομα με σχιζοφρένεια! Αρχίζει λοιπόν δυναμικά δείχνοντας τις προθέσεις του, δεν σταματάει όμως εδώ… συνεχίζει δυναμικά, και ξεκινάει το άρθρο γράφοντας:

“AYTO είναι ένα από τα πιο σημαντικά reviews που έχω γράψει μέχρι σήμερα. Επειδή από τότε που ξεκίνησα να δοκιμάζω αυτοκίνητα πριν 31 χρόνια, δεν οδήγησα ποτέ Seat. Η εταιρία δε προσφέρθηκε ποτέ και εγώ δε ζήτησα ποτέ γιατί δεν έβλεπα το λόγο.”

Και φυσικά όλο το υπόλοιπο άρθρο έχει το ίδιο ύφος αφού πλέον έχει πάρει το κατήφορο, και συνεχίζει:

“Σε αντίθεση με τη Jaguar ή τη Honda ή τη Chevrolet, η Seat δεν δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο με όραμα και πάθος για τη ταχύτητα, την ομορφιά και τη δύναμη. Δημιουργήθηκε επειδή εκείνη την περίοδο η Ισπανία έβγαινε από τη τριτοκοσμική της κατάσταση και η κυβέρνηση δεν ήθελε οι άνθρωποι να σπαταλούν τις χάντρες και τα κουτόπουλα, ή οτιδήποτε νόμισμα χρησιμοποιούσαν τότε σε υψηλής αξίας εισαγόμενα προϊόντα όπως τα αυτοκίνητα.”

Σε όλο το άρθρο θάβει κυριολεκτικά το “λιοντάρι” για το οποίο λέει μέχρι και ότι “δεν έχει καν αξιοπρεπές όνομα” και κορωνίδα του έπους του αποτελεί η φράση:

“Ποιος θα θελε ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο από Ισπανούς που είναι καλοί μόνο στο να ψαρεύουν στην Κορνουάλη, όταν μπορείς να πάρεις ένα ακριβώς ίδιο φτιαγμένο από Γερμανούς;”

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσα να αφιερώσω χιλιάδες λέξεις σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Jezza, αλλά θα συγκρατηθώ αυτή τη φορά και θα σε αφήσω να τα πεις όλα εσύ στα σχόλια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...