Οι τρελοί μισθοί των CEO των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σχετικά άρθρα

fiat-chrysler-ceo-sergio-marchionne

Το να είναι CEO μιας αυτοκινητοβιομηχανίας εκτός από μεγάλες ευθύνες και αρμοδιότητες έχει και τα καλά του, όπως οι τρελοί μισθοί τους! Ας δούμε τι μισθό πήραν οι CEO των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου για το 2014.

Ο Carlos Ghosn της Renault-Nissan έχασε τα ηνία του πιο υψηλά αμειβόμενου CEO της Ιαπωνίας, από τον Akio Toyoda της Toyota. Ο Toyota είδε να μπαίνουν στον προσωπικό του λογαριασμό 9,1 εκατ. ευρώ (1.270.000.000 yen), με τον Chosn να παίρνει 7,22 εκατ. ευρώ από την Renault και επιπλέον 7,67 εκατ. ευρώ (995 εκατ. γιεν) από την Nissan, με τον Ghosn να προσθέτει έτσι στον τραπεζικό του λογαριασμό 14,89 εκατ. ευρώ.

Ο Martin Winterkorn του VW Group πήρε μισθό 9,3 εκατ. ευρώ, o Dieter Zetsche της Daimler 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο Mark Field της Ford 16,5 εκατ. ευρώ. Η Mary Barra της GM πήρε μισθό 14,5 εκατ. ευρώ, με τον Sergio Marchionne να είναι ο King Master, μιας και με συνολικές απολαβές 33,9 εκατ. ευρώ, κάθεται στην κορυφή της λίστας του πιο ακριβοπληρωμένου CEO στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εταιρία Διευθύνων Σύμβουλος Αποζημίωση (σε εκατομμύρια ευρώ)
Fiat Chrysler Αυτοκίνητα Sergio Marchionne 33,9
Ford Mark Fields 16,5
Renault-Nissan Carlos Ghosn 14,9
GM Mary Barra 14,5
Volkswagen Martin Winterkorn 9,3
Toyota Akio Toyoda 9,1
Daimler Dieter Zetsche 8,7
BMW Norbert Reithofer 4,3

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...